Під контролем стан водопостачання та водовідведення у місті

Під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, обговорювалось питання водопостачання та водовідведення у місті. Зокрема, директор КП «Водоканал» Микола Литовченко повідомив, що комунальним водогоном користуються 5992 абоненти. Забезпечення мешканців Лебедина водою здійснюється з трьох водозаборів. Це 5 артезіанських свердловин, а саме: на центральному водозаборі – 2 , по провулку Верстатників – 1, дільниці ВКГ «Черемушки» по вул. Гастелло – 2. У центрі міста знаходяться також 2 підкачуючі станції за адресою: вул. Тараса Шевченка, 32, Тараса Шевченка, 32 А, призначення яких – подача води в певних багатоповерхових будинках на верхні поверхи. В місті працює 15 вуличних водорозбірних колонок.

Довжина магістральних мереж міського водогону, що знаходиться на балансі підприємства складає 88 км, з яких потребують заміни 76 %. Під час аварійних пошкоджень труб на мережах водопостачання та водовідвення проводиться локальна ліквідація аварій. Крім цього, КП «Водоканал» проводить: хлорування ємностей та мережі міського водогону; у 2016 році було придбано і встановлено насос ЄЦВ-10-63-110; постійно здійснюється ремонт водорозбірних колонок та їх огорож; огородження   санітарних   зон   водогонів підприємства (центрального, по вул. Гастелло та пров. Верстатників); підсипка грунту на місцях усунення аварій на міському водогоні. Також у ВКГ «Черемушки» було придбано і встановлено на водогоні насос ЄЦВ-616-110,  постійно проводиться промивка каналізаційних колодязів.

На балансі підприємства знаходиться 4 КНС та 2 очисні споруди. Найбільш серйозними проблемами для системи водовідведення є зношене обладнання на каналізаційних очисних спорудах та неповна завантаженість щодо пропускної спроможності каналізаційних очисних споруд при очищенні стоків. На сьогоднішній день очисні споруди потребують реконструкції, яка дасть можливість забезпечити більш ефективну та надійну експлуатацію очисних споруд. Протягом 2017 року проведено ряд робіт для покращення водовідведення, а саме: відремонтовано насосну частину агрегату на КНС-2 та  зворотний клапан у ВКГ «Черемушки»; замінено дренажний насос та відремонтовано електродвигун насосного агрегату на КНС по туп. Олешнянський; систематично проводиться промивка міжквартальної та дворової мереж каналізації.

З метою підвищення ефективності роботи зі зверненнями громадян на КП «Водоканал» забезпечено оперативне реагування на заяви. Особлива увага приділяється ввічливому та уважному ставленню працівників під час особистого прийому чи розгляді заяв громадян, не допускається надання інформації, що не відповідає дійсності. Протягом 2017 року, згідно журналу реєстрації звернень громадян, зареєстровано 22 заяви. Абоненти найчастіше цікавляться правильністю нарахування за водопостачання та водовідведення, просять роз’яснити окремі норми споживання води без приладів обліку, а також цікавляться порядком надання та нарахування субсидії та пільг окремим категоріям населення. На всі звернення були надані детальні роз’яснення.  Прийом громадян для вирішення особистих питань проводиться щовівторка з 9.00 до 11.00 год.

Окрім цього, Микола Литовченко озвучив подальші перспективи роботи КП «Водоканал»: стосовно водопостачання – заміна та реконструкція водогону по вулицях міста – Гудимівська, Першотравнева, Новопостроєна, 19 Серпня, Карпова, Пилипінська, Миколаївська, Коцюбинського; проведення ревізії та peмонту пожежних гідрантів; будівництво нової свердловини по пров. Верстатників; проведення поточного ремонту засувок водомереж міста; зменшення втрат питної води. З метою встановлелня випадків несанкціонованого втручання у роботу приладів обліку води (лічильників), упорядкування обліку води та посилення контролю за водокористуванням, абонентам міста встановлюватимуться антимагнітні індикатори на приладах обліку.

Міський голова Олександр Бакликов звернув увагу директора КП «Водоканал» на важливості проведення ревізії всієї мережі водопостачання та водовідведення, заміні зношених труб, іншого обладнання. Також Олександр Миколайович акцентував увагу директора КП «Водоканал» на необхідності розробити детальний план заходів та реалізувати його максимально ефективно, аби мешканці міста були забезпечені якісним цілодобовим водопостачанням та водовідведенням.

Також міський голова повідомив, що наразі створюється інвестиційний паспорт міста, куди буде включено перелік всього майна міста як комунального, а також завдяки співпраці із місцевим підприємцями, так і приватного. Інвестиційний паспорт міститиме якісну, актуальну та вичерпну інформацію про інвестиційні можливості міста.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *