Тиждень психології у місті Лебедин

Уявити сучасний навчальний заклад без спеціаліста психологічної служби неможливо. Навчальний процес,  з огляду на реалії сьогодення, потребує все більшої психологізації, адже саме фахівці-психологи  спільно з педагогами  стоять на варті збереження та розвитку фізичного, психологічного, соціального, морального здоров’я учнівського колективів. З  метою підвищення інтересу до психологічної науки, стимулювання творчої активності дітей, педагогів, батьків у закладах освіти міста з 24 по  28 квітня 2017 року  було проведено Тиждень психології – 2017.

У кожному навчальному закладі він був насичений цікавими і змістовними  заходами, став справжньою подією для всіх учасників навчально-виховного процесу.

У дошкільному навчальному  закладі «Калинка»  (практичний психолог Вікторія Андріївна Пелюх) проведено заняття-розвага для дітей «Подорож у Країну щастя» та «Свято у Королівстві  Емоцій», для вихователів – хіт-парад методичний ідей з питань виховання доброти та милосердя у дошкільників. У ДНЗ «Чайка» (практичний психолог Алла Леонідівна Логвиненко) кожен день тижня був тематичним. У понеділок батьки створювали колективний колаж «Дерево настрою», середа пройшла під гаслом «Я обираю майбутнє», під час семінару-практикуму вихователі познайомились із сучасними психологічними техніками, у четвер дошкільники створювали малюнки про здоров’я.  Дошкільний заклад «Ромашка» (практичний психолог Алла Борисівна Зінченко) пропонував дітям різноманітні психологічні ігри: подорожі, роздуми; інтерв’ю з батьками; фотовиставку «Весела Ромашкова родина» та виставку дитячих робіт.

Не менш насиченим Тиждень психології був у школах. Акції «Мудрі повчання», «Квітка настрою», «Афоризми мого життя», «Вінні-Пух і всі, всі, всі» відбулися у загальноосвітній школі №1 (практичний психолог Тетяна Олександрівна Кравченко), а ще були мала олімпіада з психології та конкурс ілюзій. У школі №3 пропонували  учасникам навчально-виховного процесу заняття з активними формами роботи «Пізнай себе», «Подорож у країну спілкування», гру «Слідопит», кожен бажаючий міг написати лист психологу та отримати вичерпну відповідь (практичний психолог Юлія Ігорівна Авраменко). Кожен день мав свій девіз у  загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №4 (практичний психолог Жанна Сергіївна Линник). Учні, педагоги, батьки створювали Дерево Дружби та Колаж Емоцій, учні грали в ігри на кмітливість, розвантажувались під час психологічних хвилинок. Школа №6 запропонувала «День здорових емоцій» під час якого учні  подорожували в країну Психологію, у «День гарного настрою» відбулася психоемоційна гра «Намалюй настрій музики», проведено заняття з елементами тренінгу та вікторина «Цікава психологія» (практичний психолог Олена Миколаївна Подвезько). У спеціалізованій школі №7 у рамках Тижня для учнів проведено  розвивальні та  тренінгові заняття: «Поміркуй про це…», «Я голосую за здоровий спосіб життя», «Я обираю здоров’я» (психолог Олена Іванівна Звоновська).

Під час Тижденя психології спеціалісти служби не тільки проводили заходи для учнів, педагогів, але й приділили увагу власному професійному зростанню. Відбулося засідання психологічної майстерні  на базі міського методичного кабінету. У рамках заходу психологи обмінювалися досвідом проведення психологічних вправ, власними напрацюваннями. А 25 квітня делегація фахівців взяла участь у роботі Обласного психологічного Форуму.

Для заступників директорів з виховної роботи та голів шкільних методичних об’єднань класних керівників  міським методичним кабінетом  проведено тренінг «Толерантність у спілкуванні». Під час тренінгу учасники вчилися розпізнавати емоції, розширили знання про сутність комунікативної толерантності та причини виникнення бар’єрів у спілкуванні, обмінялися досвідом щодо підвищення толерантності у спілкуванні та подолання агресії у комунікації, познайомилися з релаксаційними техніками, створювали власні ресурси розвитку особистості.

Тиждень психології завершено. Але продовжується щоденна кропітка праця практичних психологів.  Тож успіхів і наполегливості, професіоналізму  та небайдужості спеціалістам психологічної служби міста!

Лариса Вялкова, завідувач методкабінету відділу освіти. 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *