Немеркнуче світло великого подвигу

У травні, у дні весняного буйноцвіття йде до нас свято Перемоги, свято «зі сльозами на очах»… Це особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв  у цій жахливій війні вражає і непідвладний часу, як і наша безмежна вдячність їм – людям, які виявили  мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

До  відзначення 72-ї річниці Перемоги у бібліотеках міста проводяться заходи з метою вшанування подвигу Українського народу, а також увічнення світлої пам’яті про загиблих Героїв, воїнів, жертв війни. Також приділяється увага важливості утвердження спадкоємності традицій воїнів – переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни від агресії.

Працівники бібліотеки №1 для учнів 4 класу ЗОШ№3 (кл. керівник Солонець Олена Миколаївна) провели патріотичну годину «Будь славен день святої Перемоги». Діти переглянули відеоматеріали, присвячені цій даті, прослухали про подвиги юних героїв-земляків в роки війни, переглянули тематичну літературу на книжковій виставці. Найбільше дітям сподобався майстер-клас по виготовленню символів свята – червоних маків та гроші тих часів, надані з нумізматичної колекції.

В читальній залі бібліотеки №1 оформлено хроніко – документальну експозицію «Роки війни – століття пам’яті», на якій представлено краєзнавчу, довідкову, художню літературу та військовий одяг тих часів.

Годину пам’яті «В ім’я життя, за землю України», провела міська бібліотека № 2 для учнів школи №5 І – ІІІ ступенів. З хвилюванням діти слухали розповідь про грізні і героїчні 1941-1945 роки та про війну на сході України в наш час. Урочисто та піднесено учні читали вірші про День Перемоги. Але найбільш хвилюючою і трепетною до сліз була зустріч з учасником бойових дій в зоні АТО старшим прапорщиком Малоштан Григорієм Вікторовичем. Щирі слова подяки діти висловили гостю заходу, адже найцінніше, що є в житті – це мир і радість на нашій землі. По закінченню заходу учні поклали квіти до меморіалу пам’яті захисникам Вітчизни в роки Другої світової війни.

В бібліотеці №3 для юних відвідувачів пройшла година патріотичного виховання «Салют і квіти переможцям». Діти прослухали історичні факти часів війни, взяли участь у тематичній вікторині та переглянули літературу, що представлена на книжковій виставці « Ми за мир».

Завідувач бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *