31-а річниця трагедії на Чорнобильській атомній станції

Тридцять один рік тому Чорнобильська аварія, найбільш серйозна техногенна катастрофа в історії цивільної ядерної енергетики, вразила саме серце Європи, викликала тривогу на всьому континенті у зв’язку з її медико-санітарними, екологічними та соціальними наслідками.

Жахливі наслідки аварії на ЧАЕС 1986 року гостро відчуваються і понині. Через загрозу здоров’ю і життю змушені були переселитися з небезпечної зони забруднення мільйони людей. Серйозне опромінення отримали ліквідатори аварії. Сьогодні спеціального медичного забезпечення потребують тисячі таких громадян України.

Наслідки вибуху на Чорнобильській АЕС могли б бути ще більш катастрофічними, якби не десятки тисяч мужніх людей, які прийняли на себе удар і працювали у зоні радіаційного забруднення. Одними з перших сміливців стали і лебединці: 219 осіб, серед яких військові, медики, міліціонери  та водії, хто ціною власного здоров’я врятував Україну і весь світ від смертельної загрози.

На сьогоднішній день в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради перебуває 329 осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

За 1-й квартал 2017 р. громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи скористалися пільгами та компенсаціями на загальну суму 173748,37 гривень , в тому числі:

– правом на додаткову відпустку скористалися 2 особи, яким було проведено виплату згідно розрахунків підприємств на суму 2957,28 грн.;

– компенсація за пільгове забезпечення продуктами харчування –139230,00 грн.;

– одноразова допомога на оздоровлення – 19570,00 грн.) ;

– пільгами на медикаменти скористалося 35 осіб на суму 7491,09 грн.;

– пільгами на зубопротезування скористалося 5 осіб  на суму 4500 грн.;

На 2017 рік на виплату компенсацій особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС затверджено асигнувань на суму 784500 гривень. На протязі 2017 року планується оздоровити 12 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *