Щоб на Великдень кожен відчув турботу і піклування

Напередодні великого християнського свята – Воскресіння Христового як ніколи важливо проявити милосердя і чуйність до ближніх. Свята чекають усі – як діти, так і дорослі. Але найбільше воно необхідне соціально незахищеним верствам населення, для яких кожен день – це боротьба. А допомагають цим людям керівники і колективи організацій та установ.

У добрій справі  допомагають спонсори, зокрема – депутат обласної ради Валерій Чалий. Дуже приємно чути слова вдячності від тих, кому презентували пасхальні подарунки, зокрема членів організації інвалідів, тому Валерій Григорович завжди радий черговій зустрічі.

Значну увагу людям, якими опікується міський територіальний центр соціального обслуговування населення, приділяє його керівник Сергій Яхван. Сергій Іванович разом зі своїм колективом відгукнулися і допомогли роздати великодні смаколики інвалідам І-ої групи, учасникам та інвалідам Другої світової війни. Пасхальні вироби від обласного депутата отримало близько 400 людей.

До великоднього маршруту увійшло й хоспісно-паліативне відділення ЦРЛ. Завідуючий відділенням Сергій Костюк попросив, щоб паски були вручені кожному пацієнту особисто. Звичайно, передати ті емоції і враження, які виникають під час перебування у цьому медичному закладі дуже важко. Серед пацієнтів є і тяжкохворі, і ті, хто зустрічає свою старість серед цих стін, але всі вони зі сльозами на очах приймали ці символічні святкові вироби і дякували Богові, що вже за кілька днів вони вкотре зустрінуть Воскресіння Христове.

Серед тих, хто отримав великодні подарунки, і вихованці Лебединської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат, якими опікується директор Анатолій Удод. Символічний обід у школі став маленьким святом для дітей і залишиться у їхній пам’яті, як мінімум, до наступного Великодня.

Керівник Товариства глухих у м. Лебедині Лідія Попова теж не лишилася осторонь і передала запашну випічку своїм підопічним.

Смачні паски потрапили і до психоневрологічного диспансеру, де також із вдячністю і радістю  зустріли подарунки.

Не можна не згадати і Управління праці і соціального захисту населення разом із його начальником Валентиною Губською, яка долучилася до пасхального марафону і підтримала ініціативу Валерія Чалого.

Особливу вдячність хочеться висловити настоятелю Вознесенського храму протоієрею Роману за постійну підтримку і духовне виховання. Прихожани Вознесенської церкви також матимуть змогу скуштувати смачних пасок, які Валерій Григорович передав у храм.

Шановні земляки! Вибачте, якщо ми когось не згадали, обійшли увагою або не відгукнулися. Життя йде далі і попереду ще багато днів, кожен з яких має супроводжуватися добрими справами. Давайте разом відроджувати духовність, допомагати ближнім, щоб жителі Лебедина стали великою дружньою родиною! Христос Воскрес!

Марина Іванова.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *