Вирішення проблеми безпритульних тварин гуманними методами

27 березня відбулося засідання круглого столу  на тему “Вирішення проблеми безпритульних тварин гуманними методами в межах Законів України”. Анонсованою організаторами метою проведення заходу було зменшення рівня напруги у суспільстві стосовно ситуації з безпритульними тваринами. Зокрема, йшлося про масове отруєння собак, на чому зробила акцент голова громадської організації «Лебединське товариство захисту тварин» Алла Сімашова.

Задачі, які ставили організатори круглого столу – донести до учасників круглого столу важливість вакцинації від сказу та регуляції кількості безпритульних тварин шляхом чіпування, стерилізації та пропаганди відповідального ставлення до утримання домашніх тварин.

В ході засідання учасників було проінформовано про недопущення жорстокого поводження як з домашніми так і з безпритульними тваринами, а також донесено  інформацію про адміністративну та кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

Окрім представників «Лебединського товариства захисту тварин» на засіданні також були присутні експерти з міста Харкова, а саме – Марина Суркова, віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України та Ірина Подвойська – керівник служби порятунку диких, екзотичних та домашніх тварин «Добрий дім Фельдман Еко-парк».

Міський голова Олександр Бакликов та перший заступник Ольга Зікєєва, уважно вислухавши пропозиції зоозахисників щодо регулювання чисельності безпритульних тварин у місті, зазначили, що безвідповідальне ставлення людей до тварин є ключовою проблемою.  Також активну участь в обговоренні проблеми взяв в.о начальника управління Держпродспоживслужби в Лебединському районі Олександр Хрін, який запропонував  посилити роботу щодо притягнення до адміністративної відповідальності за неналежне утримання домашніх тварин.

Під час обговорення розглядалися також питання вакцинації домашніх тварин.

За результатами засідання круглого столу прийшли до висновку, що тільки комплексний підхід до вирішення проблеми безпритульних собак та взаємодія органів місцевого самоврядування та громадських активістів зможе позитивно вплинути на вирішення даної проблеми.

Відділ з питань внутрішньої політики.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *