Пам’яті славного сина українського народу

Щовесни на початку березня в нашій державі вшановують пам’ять Великого Кобзаря, який оспівував Україну, мріяв побачити її незалежною та квітучою. 9 березня, в день народження поета, в Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва відбувся обласний відбірковий конкурс читців, присвячений пам’яті Т. Г. Шевченка.

Захід було проведено за ініціативи управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації.
Особливістю конкурсу стало патріотичне спрямування репертуару, активна громадянська позиція читців, які включили до репертуару твори Тараса Шевченка, поезію сучасних українських авторів, у тому числі і місцевих поетів.

Цьогоріч у конкурсній програмі змагалися 38 окремих виконавців – учасники драматичних колективів та гуртків художнього читання, переможці міських, районних та сільських відбіркових конкурсів, учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл майже з усіх районів та міст Сумщини.

Наше місто представляла переможниця  міського конкурсу читців,  присвяченого   пам’яті Т.Шевченка, студентка Лебединського педагогічного училища Юлія Чичикало. За високий клас презентації поетичного слова та оригінальну інтерпретацію шевченківських творів Юлія  відзначена  дипломом ІІІ ступеня та подарунком.

По закінченні конкурсної програми театральна сцена зустрічала учасників обласної культурно-просвітницької акції «Тарасове слово»,  в  якій  взяла  участь  і   представниця  нашого міста,  продемонструвавши  ще раз свою майстерність володіння поетичним словом.

Матеріали надано Лебединським  МЦКД

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *