Герої твої, Україно

Минуло три роки з часу трагічних подій на Майдані… За ці роки ми дуже змінилися, відчули себе справжніми українцями, гідними пам’яті наших славетних предків.

З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні бібліотека №1 разом із клубом військово-патріотичного виховання «Пам’ять», що працює при ЗОШ№3 (керівник –  вчитель історії  Шиян Ольга Миколаївна), провели урок мужності і патріотизму «Сучасні Герої України». Метою масового заходу було вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні, виховати почуття любові до своєї Батьківщини, почуття національної гідності на кращих прикладах мужності й звитяги, виявлених нинішніми захисниками Вітчизни, виховати шану й повагу до героїв АТО.

Учасники клубу прочитали патріотичні вірші присвячені подіям того часу. Присутні переглянули презентацію подій на Майдані.

На захід були запрошені почесні гості. Волонтер Спічка Олександр Анатолійович надав власні фото і відео матеріали про події на Майдані, та розповів про свою участь в тих подіях і про волонтерську діяльність в зоні АТО. Учасник бойових дій  Савченко Володимир Борисович розповів про свої бойові нагороди, які отримав за участь у бойових операціях. Учасник АТО Зікєєв Дмитрій Сергійович висловив щиру вдячність учням, які своїми малюнками підтримували бойовий патріотичний дух українських військових. Він, також, повідомив присутніх, що при міському центрі позашкільної освіти планується відкрити клуб військово-патріотичного виховання для учнів та молоді міста, і запросив всіх бажаючих брати активну участь в ньому. Емоційна і відкрита розповідь гостей не залишила байдужим жодного учня.

Бібліотекар Гримайло Валентина до уваги присутніх представила книжкову виставку про Майдан і АТО з фондів бібліотеки. Учні з цікавістю прослухали презентацію  книги місцевого письменника-краєзнавця Бориса Івановича Ткаченка «З ким воюємо, брате?!». Книга вийшла коштом патріота, захисника культурної спадщини в краї Валерія Григоровича Чалого і розповідає про складні відносини України і Росії.

Гості відповіли на питання учнів. Присутні хвилиною мовчання  вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за Незалежну Європейську Державу. Імена героїв патріотів назавжди закарбує історія, бо герої не вмирають, вони житимуть в нашій пам’яті вічно.

 Матеріали надано Лебединською міською бібліотекою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *