Раціональне використання комунального майна

Під час чергової апаратної наради, яку провів міський голова Олександр Бакликов, було заслухано інформацію щодо раціонального використання комунального майна територіальної громади міста за 2016 рік. Зокрема, начальник відділу комунального майна та приватизації Наталія Ковалевська повідомила, що станом на 1 січня 2017 року основних засобів, які перебувають на балансі 8 управлінь і відділів виконкому та 6 комунальних підприємств, обліковується на суму 137,3 млн. грн.

Протягом 2016 року було прийнято в комунальну власність від ПАТ «Сумбуд» водопровід до житлового будинку по вул. Сумська, 102, самопливний каналізаційний колектор, 2 черга, КНС, напірний колектор  по вул. Сумська загальною вартістю 309,7 тис. грн., в тому числі госпфекальна каналізація самопливна від житлових будинків по вул. Сумська, 100, 102, 104, 106 та каналізаційно-насосна станція. Крім того, прийнято відумерлу спадщину та безгосподарне майно за рішеннями суду.

Протягом року передано у безстрокове безоплатне користування Лебединській міській організації ветеранів нежитлову будівлю (колишній клуб) по вул. Л.Батютенка, 55 «Ж» загальною площею 230,1 кв.м

З метою визначення шляхів подальшого використання, комісією виконавчого комітету проведено обстеження майна, яке за рішеннями суду  приймалося у комунальну власність, а саме житлові будинки.

Протягом 2016 року на аукціоні продано 7 об’єктів  комунальної  власності на загальну суму 142,7 тис. грн. До міського бюджету надійшло 118,9 тис. грн., сплачено ПДВ на суму 23,8 тис. грн. Показник запланованих  надходжень  від реалізації комунального майна, передбачений бюджетом на 2016 рік в обсязі 100 тис. грн., перевиконаний на 18,9 відсотків.

У грудні 2016 року на  сесії міської ради був затверджений  перелік комунального майна, яке буде  реалізовуватися  протягом 2017 року. Таких об’єктів нараховується  8 одиниць.

Крім цього, станом на 1 січня 2017 року укладено та  діє 39 договорів оренди комунального майна. За 2016 рік від  оренди  комунального  майна  до  міського  бюджету  надійшло  коштів  у  сумі  173 тис. грн., що  на  19,5 відстоків більше, ніж за  2015 рік. Протягом 2016 року укладено 10 договорів, в тому числі 7 із суб’єктами господарювання за результатами конкурсу, продовжено 10 договорів та розірвано за згодою сторін 7 договорів оренди комунального майна.

Із загальної кількості діючих договорів оренди, 25 укладено із суб’єктами господарювання, які сплачують орендну плату згідно методики, 14 – укладено із бюджетними організаціями та поштовим зв’язком, які сплачують орендну плату 1 грн. в рік згідно Постанови Кабінету Міністрів.

Відповідно до нормативних документів, затверджених Лебединською міською радою з питань оренди комунального майна  договори оренди з орендарями укладаються керівниками установ та комунальних підприємств, на балансі якого перебуває орендоване  майно. Із загальної кількості діючих договорів  оренди КП «Лебединська житлово-експлуатаційна  контора» укладено 12 договорів, виконкомом міської ради – 4, КП «Лебединське будинкоуправління  мікрорайону «Черемушки» – 6, відділом  культури та туризму – 4, управлінням  праці та соціального захисту населення – 7, відділом освіти – 4, терцентром –1, КП «Водоканал» – 1.

Відділом комунального майна  та  приватизації проводиться робота  по  виявленню відумерлої спадщини та безгосподарного майна на території міської ради. Протягом 2016 року підготовлені до суду справи про визнання відумерлої спадщини або безгосподарного майна на 11 житлових будинків, із них на шість будинків є рішення суду на користь громади міста Лебедина. Шість будинків взяті на облік реєстраційним відділом виконкому як безхазяйні, на 9 господарств готуються справи для взяття їх на облік як безгосподарні.

До речі, міський голова Олександр Бакликов зауважив, що з метою зменшення кількості безгосподарних садиб, які так чи інакше часом перетворюються на смітник, всім, хто знає, де є такі об`єкти, повідомляти про це міську раду.

Серед поточних питань під час апаратної наради було піднято проблему прибирання території біля своїх торгових місць підприємцями міста, зокрема, аби попередити травмування мешканців. Також міський голова ще раз запросив усіх присутніх разом з родинами відвідати свято «Лебединська Масляна – 2017», яке відбудеться 26 лютого.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *