Година пам’яті Героїв Небесної Сотні в художньому музеї

20 лютого 2017 р. в Лебединському міському художньому музеї відбувся захід до Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Учасники заходу – учні 8-го класу Лебединської ЗОШ №5 – познайомились з фотовиставкою «Вільні творять майбутнє», присвяченої подіям Революції гідності (листопад 2013 – лютий 2014 рр.).

Спогадами про події на Майдані поділився один із авторів фотографій – Сергій Усенко, який разом зі своїм сином відвідав Майдан у лютому 2014 року… Про відвагу, силу духу й жертовність українців розповіли заступник військового комісару Андрій Кириченко та голова громадської організації воїнів-інтернаціоналістів та учасників АТО Анатолій Колесник.

Чимало тривожних емоцій принесли розповіді лебединських волонтерів Олександра Спички та Сергія Курила, які спочатку возили допомогу на Майдан, і ось уже 3 роки возять допомогу захисникам України в зону АТО.

Співробітник музею Алла Подвезько відзначила, що Революція гідності змінила життя багатьох українців, їхнє бачення світу і себе в ньому, а Майдан став виразником волі мільйонів українців, які об’єдналися навколо мети – відстояти незалежність України, її розвиток в Європейському співтоваристві, права і свободи людини, досягти гідного рівня життя і праці.

Захід завершився патріотичними віршами та піснею у виконання учениці 11-го класу СШ №7 Дарина Гіленко.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *