Виконком: підсумки і перспективи

На черговому засіданні виконкому було винесено на обговорення актуальні питання з життєдіяльності міста, що потребували прийняття відповідних рішень. Першочергово йшлося про підсумки соціально-економічного розвитку міста та виконання міського бюджету за 2016 рік.

Перший заступник міського голови Ольга Зікєєва доповіла, що за 2016 рік до міського бюджету м. Лебедина, враховуючи міжбюджетні трансферти, надійшло 208828,8 тис.грн., що забезпечило виконання затвердженого планового річного показника з урахуванням змін в сумі 206402,1 тис.грн. на 101,2%. Порівняно до минулого року надходження зросли на 80724,5 тис.грн., або на 63,0%.

До загального фонду бюджету, із врахуванням трансфертів з державного бюджету, надійшло 203351,3 тис.грн., що становить 101,3% до річного плану і в порівнянні з минулим роком більше на 79481,2 тис.грн. або на 64,2%. Надходження власних доходів до загального фонду міського бюджету забезпечено в сумі 43350,0 тис.грн., що склало 108,9% до річного плану. В порівнянні з минулим роком спостерігається зріст надходжень на 53,8%, або на 15155,4 тис.грн.

Середньомісячна заробітна плата одного працівника станом на 31.12.2016 по місту становить 3247 грн, що на 30,9 % більше у порівняні з аналогічним періодом 2015 року.

Передача в оренду та реалізація комунального майна здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства, тобто виключно на конкурсних засадах. Станом на 01.01.2017 діє 42 договори оренди комунального майна, із них із суб’єктами підприємництва – 27.

На 2016 рік міським бюджетом на розвиток житлово-комунального господарства міста було передбачено коштів в сумі 13828,7 тис. грн. Фактично за 12 місяців 2016 року використано коштів на суму 11446,0 тис. грн.

Мережа навчальних закладів міста сформована з урахуванням освітніх запитів мешканців нашого міста. Станом на 01.01.2017 функціонують 5 дошкільних навчальних закладів, в яких виховується 966 вихованців. Дошкільною освітою в різних її формах охоплено 96 відсотків дітей, а перебувають у дошкільних закладах – 75 %. Всі дошкільні навчальні заклади забезпечені комп’ютерами. У кожному дошкільному навчальному закладі  створені веб-сайти, заклади підключені до інформаційної мережі Інтернет. Щороку педагогічні колективи дошкільних навчальних закладів беруть участь в обласному конкурсі на кращий веб-сайт. У 2016 році у дошкільних навчальних закладах функціонують три логопедичні групи.

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради забезпечує реалізацію державної політики у сфері культури, туризму, охорони культурної спадщини, сприяє вільному розвитку культурно-мистецьких процесів, здійснює контроль за станом об’єктів культурної спадщини.

Серед інших питань членами виконкому були розглянуті проекти рішень стосовно соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, виплат компенсацій за належні для отримання жилі приміщення членам сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, а також інвалідам І-ІІ групи, з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО, що потребують поліпшення житлових умов.

Окрім цього, на засіданні виконкому було схвалено Програму розвитку туризму у місті на 2017-2021 роки, реалізація основних завданнь якої дозволить покращити туристичну інфраструктуру міста, сформувати привабливе середовище для реалізації інвестиційних проектів у сфері туризму, сприяти зростанню кількості туристів та створювати позитивний імідж міста.

На засіданні виконкому було схвалено положення про щорічний міський  конкурс читців, присвячений пам’яті видатного українського поета Т.Г. Шевченка, який проводиться з метою збереження і популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря, розвитку творчих здібностей молодих виконавців, вивчення рівня читацької майстерності серед школярів та студентської молоді

Також членами виконкому було схвалено проект рішення про Програму розвитку фізичної культури і спорту в м. Лебедині на 2017-2020 роки. Основною метою програми є виявлення та підтримки обдарованої молоді, аматорів спортивної галузі, розширення фізкультурно-спортивних та інформаційних зв’язків між спортсменами міста, популяризації спорту між жителями мікрорайонів щорічно проводяться міські першості з різних видів спорту: футбол, футзал, волейбол, хокей з шайбою, спартакіади серед учнівської та студентської молоді з 7 видів спорту; змагання, присвячені визначним датам міста та держави. У місті працюють федерації з різних видів спорту, які задіюють більше 700 жителів міста до постійних занять спортом.

Крім того, було розглянуто ряд питань, важливих для життєдіяльності міста.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *