Скарбничка мистецтва

Художній музей – своєрідна скарбничка мистецтва, в якій зберігаються пам’ятки історії та культури не тільки міста Лебедина, а й регіону. Щороку тисячі лебединів та гостей міста відвідують художній музей, відкриваючи для себе світ мистецтва.

Познайомитися із музеєм можна не тільки в його стінах, а й заочно. В рамках проекту «Музей – школі» наукові працівники музею знайомлять учнів навчальних закладів міста не тільки із самим музеєм, а й сприяють формуванню естетичної культури, дають можливість «доторкнутися» до історії, познайомитися із творами мистецтва. Саме в рамках цього проекту відбулося кілька тематичних заходів під назвою «Перлина Лебедина – художній музей» в ЗОШ №6 (для учнів 5 і 7 класу) і  ЗОШ № 5 (для учнів 8-а класу).

Актуальність такої форми роботи зумовлена необхідністю пошуку більш нових підходів до різновікової дитячої аудиторії,  відродження духовності та історичної пам’яті.

Для кращого сприйняття мистецтва, розвитку естетичного смаку і творчої уяви діти познайомилися із основними  принципами музейної і  фондової роботи.

Наш музей можна сміливо вважати культурним центром для туристів, як з усієї Сумщини, так і різних міст України.

У залах музею представлені унікальні зразки українського старовинного іконопису, твори українських та російських художників ХVIII-ХХ ст., старовинні меблі, скульптура, кераміка, нумізматика. Основу колекції складають націоналізовані приватні зібрання з колишніх поміщицьких маєтків Лебединського повіту.

Музей знаходиться у центрі міста, у старовинному будинку поч. ХХ ст. і налічує понад 2 тисячі експонатів.

Художній музей, без сумніву можна вважати духовним центром нашого міста, чия культурна спадщина є потужною складовою у формуванні нашої самобутності. А пам’ятки історії та культури відіграють важливу роль у відродженні історичної пам’яті та духовності.

Ласкаво просимо відвідати наш художній музей.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *