Підсумки обласного етапу всеукраїнського конкурсу “Вчитель року-2017”

Учителю! Світися і світи!

Щоб проросли добірні зерна в полі,

І мир запанував на всі віки,

Щодня давай уроки доброти –

Учителю! Світися і світи!

3 лютого  2017 року святково прибрана зала Сумського будинку культури «Хімік» сяйвом вогнів та теплом вчительських сердець зустріла гостей з усіх куточків нашої області, які прибули на урочистості по завершенню обласного  туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2017».
Урочистості стали підсумком інтелектуальних професійних змагань, проведених з метою виявлення, підтримки творчо працюючих вчителів, популяризації і впровадження інноваційних навчально-виховних технологій. Делегація Лебедина була однією із найчисельніших, адже педагоги міста за останні три роки мають одинадцять обласних лауреатів конкурсу «Вчитель року» із дванадцяти можливих. Другий (обласний) тур «Вчитель року – 2017» у номінаціях «інформатика», «початкові класи», «музичне мистецтво» назавжди залишиться у спогадах його лауреатів – педагогів  із загальноосвітніх шкіл міста: Сергія Олександровича Бондаренка (ЗОШ №6), Ольги Василівни Вакуленко (ЗОШ №4), Лариси Петрівни Шелепової (ЗОШ №5), для яких він став незабутнім уроком – уроком життя, де панувала атмосфера особливої довіри, говорилось щиро, відверто, радісно про здобутки, мрійливо – про плани на майбутнє,  а головне  – було спілкування з однодумцями, закоханими у справу навчання і виховання дітей.

Конкурс став тим акордом, який налаштував серця і думки освітян на вияв кращих рис учительства через творче суперництво та  визнання. Цьогоріч конкурсантам необхідно було продемонструвати володіння інноваційними технологіями  і знаннями нормативної бази в галузі освіти, показати вміння працювати з комп’ютерною технікою та презентувати власні педагогічні напрацювання, подати майстер-клас для інших учасників конкурсу, провести та проаналізувати власний урок. За словами наших педагогів, із трепетом та хвилюванням, немовби вперше, заходив кожен із них в аудиторію протягом чотирьох днів конкурсу, відчуваючи підтримку педагогів школи, в якій працюють та освітянської громади міста. А найголовніше – кожен учитель знайшов себе, повірив  у себе, свої сили, задіяв нерозкриті резерви. Талантами озвалися імена переможців, майстрами – лауреатів конкурсу.

Із словами подяки за високі успіхи в роботі, творчі напрацювання та вагомі результати до учасників обласного конкурсу звернулися  заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Подопригора М.А., заступник голови Сумської обласної ради Головко Т.І., директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Попова О.І., ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Нікітін Ю.О., заступник голови Сумської обласної організації профспілки працівників освіти Островський Г.М. Участь у конкурсі професійної майстерності стала можливістю, шансом заявити про себе як про фахово компетентну, творчу особистість. Адже творчим  кредо  конкурсантів стали слова : «Відчувати всіх — навчити кожного». Тож радіємо, що і 2017 рік став вдалим для педагогічної громади міста, надавши можливість кращим учителям-лауреатам знову підтвердити високий рівень професійної компетентності педагогів Лебедина.

Освітяни міста щиро вітають  лауреатів обласних змагань учителя інформатики С. О. Бондаренка, початкових класів – О. В. Вакуленко,  музичного мистецтва – Л. П. Шелепову! Міцного здоров’я, добра, щедрої долі, життєдайної сили, енергії, творчості у здійсненні всіх задумів і починань. Хай вам щастить скрізь і в усьому!

                

Матеріали надано відділом освіти.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *