Стратегія модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року

14 вересня 2016 року Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію модернізації та  розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року. Цей документ було розроблено з  метою визначення пріоритетних завдань та заходів з модернізації та розвитку Пенсійного  фонду України до 2020 року з урахуванням європейських стандартів і використанням новітніх  технологій.

Мова йде насамперед про підвищення продуктивності та якості обслуговування у сфері пенсійного забезпечення; вдосконалення системи управління фінансовими ресурсами Пенсійного фонду України; упровадження новітніх технологій адміністрування пенсійної системи, зміцнення та модернізацію її інформаційних ресурсів і технічної бази, підвищення ефективності системи управління, перехід на електронний документообіг; підвищення рівня довіри населення до Пенсійного фонду України та його службових осіб тощо.

Стратегія передбачає чіткий перелік індикаторів, які визначають конкретні результати її реалізації. Серед них – подальша оптимізація органів Пенсійного фонду України.

Проте, що стосується відділів обслуговування громадян – кількість їх  залишиться незмінною, а отже, і необхідності для пенсіонерів їздити для отримання відповідних послуг до інших населених пунктів не буде. Відділи обслуговування громадян, призначення, перерахунку та виплати пенсій, платежів до пенсійної системи, контрольно-перевірочної роботи, ведення електронних реєстрів, підтримки, адміністрування і захисту інформаційно-аналітичних систем, юридичної служби працюватимуть та надаватимуть всю необхідну інформацію відповідно до запитів громадян, страхувальників та застрахованих осіб. Вони хоч і не матимуть статусу юридичної особи, але надаватимуть повний перелік послуг та залишаться в тих самих приміщеннях, залах обслуговування, куди звикли звертатися громадяни.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *