Парковій зоні – бути!

Паркова зона є окрасою, візитівкою чи не кожного міста, містечка, села. Колись на території Центрального міського парку культури та відпочинку працювали атракціони, лунала музика, проходили дискотеки, це було місце зустрічей для молоді, місце, де хотілося проводити свій час.

Сьогодні, на жаль, ситуація дещо інша. Око не милує напіврозвалена хатинка, яку підприємливі люди свого часу викупили, але до ладу не довели.

Поряд – танцмайданчик, який вже давно не бачив дискотек зі сценою у  напівзруйнованому стані. До речі сам танцмайданчик знаходиться на землі Лебединської громади, але у 90-х роках це майно перейшло у власність районної ради, яка тепер на звернення міської ради передати місту, пропонує її викупити.

Біля дитячого майданчика активно використовується тротуар (який до речі є територією громади) для підвезення дров і всього іншого для готелю та кафе.

Не милує око і недобудований магазинчик, що знаходиться на території парку. Магазин також будувався таким чином, щоби підвіз товару чи ще там чого був із боку парку – отож, знову таки парковою зоною будуть їздити.

Зараз ще двоє підприємливих людей намагаються через суди примусити міську владу видати дозвіл на будівництво. Всі методи спротиву забудові парку виконком міської ради вже вичерпав – власникам пропонували обміняти викуплені ними земельні ділянки на інші або викупити. Але вони не хочуть іти на поступки громаді міста. Тому тільки об’єднавши зусилля влади і громади ми не дамо перетворити зелену зону на суцільну забудову. Зараз це головне, як відзначив міський голова Олександр Бакликов, оглядаючи разом із першим заступником Ольгою Зікєєвою стан паркової зони.

У нашому місті є лише два парки – два зелених острівця, і тільки спільними зусиллями ми збережемо ці зони для відпочинку, занять спортом, проведення концертів, святкувань, різних культурно-масових заходів.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *