З Україною у серці

1917-1921 рр. — один із найдраматичніших періодів вітчизняної істо­рії, коли цілі покоління нашого народу виборювали незалежність своїй Батьківщині, склавши на вівтар її прийдешньої свободи незліченні жертви.

У бібліотеках міста було проведено цикл заходів, присвячених Дню пам’яті Героїв Крут. Метою проведення яких було посприяти патріотичному вихованню молодого покоління, з’ясувати історичну роль загибелі студентів під Крутами як символу патріотизму і жертовності у боротьбі за вільну Україну.

 До Дня пам’яті Героїв Крут в читальному залі бібліотеки №1 для учнів 10 класу ЗОШ№3 пройшла година пам’яті «Під Крутами пішли в безсмертя». Присутні переглянули тематичну літературу представлену на книжковій виставці-інформації «Згадаймо юність, що горіла в Крутах». Затамувавши подих учні переглянули документальний відеофільм присвячений тим трагічним подіям, прослухали екскурс в історію України початку ХХ століття. Боротьба за незалежність… Так було споконвіку – так і сьогодні. Учні поділилися думками про протистояння на сході України та згадали воїнів-земляків , що загинули захищаючи суверенітет нашої держави. З великою скорботою присутні вшанували пам’ять загиблих студентів та бійців АТО хвилиною мовчання.

В бібліотеці №2  для юних користувачів пройшла історична година «Ішли у бій–ввійшли в безсмертя».

Матеріал надано Лебединською міською бібліотекою

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *