Сесія міської ради

Під час першої цьогоріч сесії міської ради було обговорено ряд важливих для нормального функціонування міста питань. Першим у черзі стало інформування присутніх про результати діяльності Роменської місцевої прокуратури за 2016 рік, озвучене керівником Роменської місцевої прокуратури Володимиром Кузченком.

Міський голова Лебедина Олександр Бакликов відзвітував щодо здійсненння державної регуляторної політики виконкомом міськради.

Перший заступник міського голови Ольга Зікєєва ознайомила депутатів з результатами відчуження майна територіальної громади міста у 2016 році. У звітному періоді було продано 7 об’єктів на загальну суму 142, 7 тис. грн., що склало 118, 9 %.

Заступник міського голови Олена Кірєєва винесла на обговорення Міську програму соціального захисту населення на 2017-2021 роки, яка була затверджена депутатами одноголосно.

Про оголошення загальнозоологічного заказника місцевого значення «Куданівське болото» доповів заступник міського голови Олександр Білокобильський.  Депутатами було прийнято рішення направити клопотання до Сумської обласної ради про оголошення вищевказаного об’єкту територією природно-заповідного фонду.

Також на сесії був розглянутий блок земельних питань та рішення, що стосуються роботи виконавчого комітету Лебединської міської ради.

На завершення міський голова Олександр Бакликов закликав присутніх звернути увагу на випадки шахрайства при заміні газових лічильників. А саме – приїздить газова служба для планової перевірки газових приладів, представники служби знімають газовий лічильник і ставлять на трубу перехідник. Через деякий час повідомляють, що лічильник зламаний, а отже треба ставити новий, при цьому вже озвучують вартість нового лічильника.

Доводимо до відома, що такі дії представників газової служби не є законними. У постанові НКРЕП № 1418 від 11.08.2016 прописано:

«4. На період зняття лічильника газу для проведення періодичної повірки Оператор ГРМ встановлює лічильники газу з обмінного фонду. При цьому:

1) якщо знятий лічильник газу належав Оператору ГРМ, встановлений на його місце лічильник газу з обмінного фонду Оператора ГРМ стає розрахунковим, що оформлюється відповідним актом, та надалі розрахунки зі споживачем здійснюються згідно з його показаннями;

2) якщо лічильник газу, що перебуває у власності побутового споживача, пройшов періодичну повірку, що підтверджується відповідним органом у сфері метрології та метрологічної діяльності, Оператор ГРМ зобов’язаний встановити його замість тимчасово встановленого лічильника газу з обмінного фонду протягом двох місяців з дати його зняття;

3) якщо лічильник газу, що перебуває у власності побутового споживача, визнаний відповідним органом у сфері метрології та метрологічної діяльності непридатним до подальшої експлуатації, рішення про доцільність його ремонту приймає Оператор ГРМ, ураховуючи технічні та економічні чинники. У разі прийняття Оператором ГРМ рішення про доцільність ремонту Оператор ГРМ зобов’язаний встановити відремонтований лічильник газу побутового споживача замість тимчасово встановленого лічильника газу з обмінного фонду протягом двох місяців з дати його зняття. У разі прийняття Оператором ГРМ рішення про недоцільність проведення ремонту лічильника газу Оператор ГРМ зобов’язаний протягом п’ятнадцяти робочих днів після результатів проведення періодичної повірки (але не пізніше двомісячного строку після зняття лічильника газу на періодичну повірку) безкоштовно встановити власний розрахунковий лічильник газу (типорозміром не більше лічильника газу побутового споживача) для подальших комерційних розрахунків і в цей самий строк повернути побутовому споживачу його лічильник газу та письмово повідомити споживача про результати проведення періодичної повірки і прийняте рішення щодо недоцільності ремонту лічильника газу. У такому разі побутовий споживач не може відмовитись від встановлення лічильника газу Оператора ГРМ.»;

«5. У разі якщо на період зняття лічильника газу на періодичну повірку неможливо встановити інший, розрахунки зі споживачем здійснюються залежно від середньомісячного (середньодобового) обсягу споживання природного газу за аналогічний період (опалювальний або міжопалювальний) попереднього року або фактичний період споживання (опалювальний або міжопалювальний), якщо він становить менше шести місяців. При цьому:

1) якщо знятий на періодичну повірку лічильник газу перебуває у власності Оператора ГРМ, Оператор ГРМ зобов’язаний протягом двомісячного строку з дати зняття лічильника за власний рахунок забезпечити встановлення розрахункового лічильника газу на місце знятого лічильника газу;

2) якщо лічильник газу, що перебуває у власності побутового споживача, пройшов періодичну повірку, що підтверджується відповідним органом у сфері метрології та метрологічної діяльності, Оператор ГРМ зобов’язаний встановити його протягом двох місяців з дати його зняття;

3) якщо лічильник газу, що перебуває у власності побутового споживача, визнаний відповідним органом у сфері метрології та метрологічної діяльності непридатним до подальшої експлуатації, рішення про доцільність його ремонту приймає Оператор ГРМ, враховуючи технічні та економічні чинники. У разі прийняття Оператором ГРМ рішення про доцільність ремонту Оператор ГРМ зобов’язаний встановити відремонтований лічильник газу побутового споживача протягом двох місяців з дати його зняття. У разі прийняття Оператором ГРМ рішення про недоцільність проведення ремонту лічильника газу Оператор ГРМ зобов’язаний протягом п’ятнадцяти робочих днів після результатів проведення періодичної повірки (але не пізніше двомісячного строку після зняття лічильника газу на періодичну повірку) безкоштовно встановити власний розрахунковий лічильник газу (аналогічного типорозміру) для подальших комерційних розрахунків і в цей самий строк повернути побутовому споживачу його лічильник газу та письмово повідомити споживача про результати проведення періодичної повірки і прийняте рішення щодо недоцільності ремонту лічильника газу. У такому разі побутовий споживач не може відмовитись від встановлення лічильника газу Оператора ГРМ.».

Повний текст постанови Постанова НКРЕП № 1418 від 11.08.2016

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *