Підсумки роботи юридичного відділу за 2016 рік

Протягом звітного періоду робота юридичного відділу Лебединського  об’єднаного управління Пенсійного фонду України була спрямована на забезпечення реалізації державної політики у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та наповнення бюджету Пенсійного фонду України.

Протягом 2016 року до суду було направлено 4 позовні заяви про стягнення заборгованості на загальну суму 71,3 тис. грн., всі позовні заяви про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №1 та №2.

Виникнення даного виду заборгованості пов’язано з ухиленням підприємств від внесення до Пенсійного фонду плати, що покриває фактичні витрати на виплату та доставку пенсій за списками №1 та №2, призначених згідно Закону України «Про пенсійне забезпечення». При цьому такі витрати підприємство зобов’язано нести до досягнення працівниками загальновстановленого пенсійного віку.

З метою примусового стягнення заборгованості до органів Державної виконавчої служби у IV кварталі 2016 року направлено 16 виконавчих документів на суму 10,4 тис. грн., а всього з початку року направлено 139 виконавчих документа на суму 95,8  тис. грн.

З метою зменшення заборгованості до Пенсійного фонду України протягом IV кварталу 2016 року спеціалістами управління спільно з спеціалістами відділу ДВС здійснено 33 спільних виїздів до боржників, а з початку року здійснено 134 спільні виїзди.

З початку року проведено 206 ознайомлення з матеріалами виконавчих проваджень по 206 виконавчим документам, про що складено протоколи. За результатами ознайомлень на дії (бездіяльність) державних виконавців подано 17 скарг.

З метою покращення роботи по стягненню заборгованості на користь управління з початку року було проведено дванадцять нарад з начальником Лебединського міськрайонного ВДВС ГТУЮ у Сумській області. Основними темами нарад було питання проведення невідкладних заходів та посилення контролю за погашенням заборгованості по обов’язкових платежах до Пенсійного фонду України. За підсумками нарад були визначені спільні заходи співпраці, зокрема необхідно забезпечити застосування усіх передбачених законодавством контрольних, фіскальних та примусових заходів до боржників, в тому числі й опис майна, провести необхідну роботу задля тимчасового обмеження у праві виїзду боржника-фізичної особи за межі України, забезпечити своєчасне надання інформації щодо працевлаштування або набуття статусу пенсіонера осіб, які мають заборгованість. Інформація про результати спільних нарад була розміщена на сайті управління

Після вжиття наведених заходів на рахунки управління з початку 2016 року надійшло 26,1 тис. грн.

На кінець звітного періоду в органах виконавчої служби на виконанні знаходиться 90 виконавчих документів про стягнення заборгованості на суму 126,2 тис. грн.

З початку року завершено 2 справи про банкрутство, завдяки чому сумарний розмір кредиторських вимог управління порівняно з початком року зменшився на  13,0 тис. грн.

На кінець звітного періоду на обліку в Лебединському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України  справи про банкрутство відсутні.

З початку року до управління подано 15 позовів з пенсійних питань, з них протягом IV кварталу 4 позови. З метою належного представництва інтересів управління, спеціалісти юридичного відділу взяли участь у 79 судових засіданнях, з них 30 судових засідань відбулось протягом IV кварталу 2016 року.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *