В Лебедині здали в експлуатацію новий каналізаційний колектор

29 грудня 2016 року міський голова Лебедина Олександр Бакликов, заступник голови Сумської обладміністрації Микола Подопригора та заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко урочисто перерізали червону стрічку та запустили в роботу оновлений каналізаційний колектор на вулиці Сумській.

«Це, так звана, ІІ-а черга міської каналізації», – говорить міський голова Олександр Бакликов. «Проект надзвичайно складний та пройшов від задуму до втілення великий проміжок часу. Але після введення колектору в експлуатацію, проблема з каналізацією по вулиці Сумській буде вирішена.

На першому етапі проекту у 2016 році було під’єднано до колектору 4 будинки по вул. Сумській (№№ 100, 102, 104 та 106), у яких нараховується 155 квартир та проживає понад 550 осіб. Але під час виконання робіт проект довелося скоригувати, щоб під’єднати до каналізації будинок № 77. Тож, вартість проекту зросла з 623,9 тис. грн. до 903,9 тис. грн. (кошти міського бюджету).

5651

5652

Підрядною організацією проекту виступив Лебединпромбуд ПАТ «Сумбуд». За достатньо стислі терміни підрядникам вдалося прокласти нову гілку каналізації, довжиною 1225 метрів, збудувати самопливну частину каналізаційного колектору та КНС по вул. Сумській. Роботи виконувалися відкритим способом, місцями на глибині понад 5 метрів.

Потужність нової гілки каналізації складає 18,3 кубічних метрів стоків на годину, що повністю перекриває потребу цього мікраройону. Робота насосної станції автоматизована – без обслуговуючого персоналу.

5655

«Хочу окремо наголосити, що будівництво каналізаційної мережі – це робота, якої на поверхні не видно, однак вона не менш важлива, аніж будівництво доріг чи ремонт покрівель житлових будинків», – говорить очільник міста.

Окрім того, наявність каналізації значно покращить побутові умови мешканців та дасть ще й неаби-який екологічний ефект, оскільки стічні води із вказаних будинків одразу потраплятимуть у міську каналізацію, а не тектимуть вулицями міста в річку Вільшанку. Тому завершення робіт по другій черзі каналізації – це пріоритет для міста Лебедина.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *