В Україні вперше відбувся Міжнародний конгрес мерів

Нещодавно у Києві вперше відбувся Міжнародний конгрес мерів – новий щорічний форум міських голів, лідерів місцевого самоврядування та інших учасників місцевого розвитку.

Міжнародний конгрес мерів є спільною ініціативою Агенції з питань стратегічних комунікацій та розвитку “Спільні зусилля” та Western NIS Enterprise Fund.

Ключовими темами для обговорення були глобальні тренди та інновації у місцевому розвитку, практики Smart City, урбаністика та співпраця міської влади із бізнесом  та громадянським суспільством.

 Присутні були на заході і представники уряду – зокрема, прем’єр-міністр В.Гройсман, в.о. міністра охорони здоро”я У.Супрун, заступник міністра фінансів С.Марченко. Увага присутніх концентрувалася саме на активній участі громадян, які проживають у певному населеному пункті. Чим активнішою є громадськість, тим успішнішим є реалізація проектів розвитку міста.

Учасники конгресу — мери міст з різних країн світу, керівники місцевих органів влади та їх команд, представники українських центральних органів виконавчої влади, а також міжнародні експерти, зокрема представники громад з Канади, Чехії, Польщі.  Серед запрошених доповідачів – творці кращих прикладів міського розвитку, очільники різних міст України та інших держав, експерти провідних консалтингових компаній, а також представники міжнародних фінансових інститутів.

Метою конгресу є формування профільної платформи для учасників, зацікавлених у питаннях місцевого розвитку. Учасники мали змогу обговорити тенденції та інновації у сфері розвитку міста, проблеми та можливості для забезпечення прогресу та економічного зростання, обмінятися практичним досвідом.

Як відзначив міський голова Лебедина Олександр Бакликов, всі присутні на конгресі міські голови та представники громад підтвердили, що успішність громади тримається на трьох «китах»:

  • створення робочих місць, забезпечення належних умов праці для громадян, відповідної заробітної плати, загалом джерел для життєдіяльності кожної людини;
  • комфортні умови життя, а це – забезпечення житлом, відповідними комунальними послугами – вода, газ, електрика, інтернет і таке інше;
  • забезпечення умов для повноцінного відпочинку, тобто громадянин повинен мати можливість культурно розвиватися та забезпечити культурний розвиток своїх дітей.

Коли  усі три складові поєднуються, тобто коли людина гарно заробляє і їй є де заробляти, за рахунок цього створює собі комфортні умови проживання і має можливість відпочити, тоді цей населений пункт буде сприятливим для життя, з нього не будуть виїздити у пошуках кращої долі.

[layerslider id=”190″]

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *