Стан галузі тваринництва у Сумській області у січні–листопаді 2016р.

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–листопаді 2016р. в області вироблено 58,0 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), молока – 382,6 тис.т, яєць – 376,9 млн.шт.

Перевищили рівень аналогічного періоду 2015р. по виробництву м’яса сільгосппідприємства (які складають оперативну звітність) 12 районів Сумщини: з них найбільше – Середино-Будського, Путивльського, Буринського, Тростянецького, Кролевецького та Шосткинського.

Виробництво молока проти січня–листопада 2015р. збільшилося у сільгосппідприємствах 8 районів області, а найбільше – Шосткинського – на 19,6%, Лебединського – на 15,5%, Конотопського – на 14,0% та Глухівського – на 12,7%. Середній надій молока від однієї корови (у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада) збільшився проти січня–листопада 2015р. на 81 кг і становив 4724 кг.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 грудня 2016р. в усіх категоріях господарств становила 151,3 тис.голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 83,0 тис.голів; свиней – 135,6 тис.голів; овець та кіз – 42,0 тис.голів; птиці – 5929,3 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *