Запрошуємо скористатись послугами веб-порталу Пенсійного фонду України

З метою  покращення якості та оперативності обслуговування громадян, впровадження технологій електронного урядування в соціальній сфері Пенсійним фондом України розроблений  веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Нова сучасна послуга надає можливість пенсіонерам, застрахованим особам та страхувальникам отримати, безкоштовно, в режимі онлайн доступ до інформації в пенсійній сфері.

Його створення дає змогу кожній застрахованій особі попередньо зареєструвавшись у базі даних веб-порталу, отримувати щомісяця на свою електронну адресу виписку із системи персоніфікованого обліку, де буде вказано суму заробітку, з якої сплачено страхові внески, кількість днів для стажу, будуть відмітки про сплату пенсійного єдиного внеску; відомості про спеціальний (пільговий) стаж. Маючи на руках такі дані, працівник може легко контролювати, як його роботодавець сплачує за нього єдиний внесок, і в разі потреби звернутися до нього з претензіями. Водночас і страхувальники, що також відтепер мають змогу отримувати виписки про стан розрахунків із Пенсійним фондом, бачитимуть, коли надійшли кошти у Фонд, чи не виникло заборгованості.

Пенсіонери – користувачі Веб-порталу мають змогу, не виходячи з дому, отримати такі відомості з власної пенсійної справи, як: назва Закону України, згідно якого призначено пенсію; вид пенсії; сума призначеної пенсії, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством; дата закінчення виплати пенсії (для пенсій, призначених на певний строк).

У відкритому доступі (без реєстрації) на порталі надається багато корисної інформації: від текстів законодавчих актів до графіку прийому керівництва Пенсійного фонду й адрес управлінь ПФУ в областях. Громадяни та застраховані особи зможуть довідатися, наприклад, про умови, порядок призначення, перерахунку та виплати пенсій, про порядок одержання та використання свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, тощо. Для страхувальників є інформація про умови нарахування та сплати єдиного внеску та інших обов’язкових платежів, порядок складання та подання звітності, порядок здійснення органами Фонду перевірок тощо. Наведено зразки бланків, заяв, інших документів, потрібних для взяття чи зняття з обліку, складення та подання звітності, призначення та перерахунку пенсій тощо.

Кожен зареєстрований користувач зможе через портал подати запит у Фонд для підготовки йому довідок, інших документів у паперовому вигляді, домовитися про прийом керівника чи відповідальної особи в управлінні Фонду й навіть написати заяву, на яку обов’язково в установлений законом термін йому прийде відповідь. Створення веб-порталу Пенсійного фонду України – ще один крок до того, щоб спростити спілкування громадян із Фондом.

Щоб зареєструватися на веб-порталі, необхідно:

  1. Звернутися у відділ обслуговування громадян, який знаходиться у приміщенні Лебединського об’єднаного управління Пенсійного фонду України  за адресою: Першотравнева, 15, каб. №4. При собі небхідно мати паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру, а для пенсіонерів також і пенсійне посвідчення. Також, додаткову інформацію можна отримати за номером телефону 2-00-86. Користувачу видадуть розписку про одержання заяви, а також реєстарційний код, який потрібен для реєстрації на веб-порталі.
  2. Зайшовши на веб-портал ПФУ за адресою www.portal.pfu.gov.ua і вибравши пункт меню “Реєстрація на порталі”, заповнити реєстраційну форму, вибравши логін  і пароль.
  3. На електронну адресу, вказану користувачем, надійде лист, потрібний для підтвердження реєстрації. Після підтвердження користувач отримує повідомлення з веб-порталу про успішне закінчення реєстрації.

  Реєстрація на Веб-порталі здійснюється тільки один раз!

Надалі доступ до електронних послуг, які передбачають персоналізований доступ (одержання виписок, надсилання запитів, скарг, запис на прийом тощо), здійснюється після авторизації на Веб-порталі (“Вхід”).

Принциповою відмінністю від попередніх форм інформування Пенсійним фондом через Інтернет є той факт, що веб-портал надає електронні послуги кожній особі індивідуально. Портал працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних.

         Шановні громадяни,  закликаємо Вас скористатися перевагами, які надає веб-портал електронних послуг вже зараз та заздалегідь  потурбуватися про свою майбутню пенсію!!!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *