Осінні канікули- 2016: подорожували до м. Харків

Із величезними сподіваннями на цікавий відпочинок чекали школярі осінні канікули 2016-2017 н.р. Вчителі організували  і провели безліч різноманітних заходів, а учні 7- 10 класів Лебединської ЗОШ  №1 відвідали м.Харків разом із заступником директора з виховної роботи Н.М. Логвиненко.

Насамперед діти завітали до Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова — одного з найбільших музеїв України з давньою історією, провідного культурного центру Слобожанщини та Східної України.

Учні відвідали декілька виставок. Під час першої екскурсовод розповів про історичне минуле України та особливості розвитку  краю від становлення давньоруської держави і до падіння козацької держави – Гетьманщини. Знайомство з історією почалося з епохи Київської Русі, до складу якої входила північно-західна частина Харківщини. Подорожувальники мали можливість переглянути особисті речі козаків,  монголо-татар, речі побуту, гроші, витвори мистецтва, зброю, одяг. І навіть, знайшли на одному зі стендів давній герб рідного містечка! Сподобалася відвідувачам і виставка «Велич подвигу народного», з якої діти  дізналися про героїзм і трагедію українського народу в роки Другої світової війни та  участь жителів Харкова та області в боях на фронтах, мужність, патріотизм харків’ян в період німецької окупації.

5271

5272

Під час відвідування етнографічної зали діти побачили “покуть” – святий кут з іконами; “робочий кут” із піччю, посудом та предметами господарчого вжитку; місце для вживання їжі та відпочинку, а також чимало взірців жіночого ремесла – ткацтва та вишивки. Серед них численні елементи українського народного вбрання ХVІІІ – ХІХ століття.

5275

Продовжили екскурсію до м.Харків школярі на виставці петриківського розпису «Дерево життя – Дерево пізнання (школа петриківського розпису Тамари Вакуленко)», яка відкрилася в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. Крім того, в експозицію увійшла серія «Рушники» заслужених майстрів народної творчості України. Вразила дітей і виставка витворів мистецтва з окупованого м. Слов’янськ.

5274

Неможливо передати відчуття, які охоплювали  дітей, коли вони у парку імені М. Горького з колеса огляду, з висоти  55 метрів милувалися прекрасним Харковом!

Закінчилася екскурсія юних подорожувальників у «Екопарку» – регіональному ландшафтному парку в Дергачівському районі Харківської області.

Діти мали можливість побачити  прекрасний світ  флори і фауни, який дбайливо оберігається працівниками екопарку.

 Прекрасна пора канікул закінчилася, але невдовзі вже будуть зимові та весняні канікули, тож  учні школи планують провести їх не менш  цікаво та пізнавально!

5276

5277

Лебединська ЗОШ №1

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *