На порядку денному – питання санітарно-епідеміологічного благополуччя міста

Питання роботи управління Держпродспоживслужби щодо здійснення санітарно-епідеміологічного нагляду за дотриманням санітарного законодавства на території міста Лебедина розглянули 31 жовтня 2016 року під час останньої апаратної наради у міського голови Олександра Бакликова.

Під час наради було піднято ряд актуальних для міста питань. Зокрема, наголошено на необхідності активізувати роботу Держпродспоживслужби в питаннях забезпечення дотримання норм та вимог до продуктів харчування, що реалізуються в місті, а також проведення моніторингу умов їх продажу.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Управління Алла Приходько, проінформувала присутніх про проведення реорганізації санітарно-епідеміологічної служби в місті Лебедині та перехід її функцій до управління Держпродспоживслужби в Лебединському районі.

Сьогодні в структуру Управління входять два внутрішніх підрозділи: перший – відділ безпечності харчових продуктів та ветеренарії, другий – відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства. Пріоритетними завданнями в роботі управління Держпродспоживслужби щодо здійснення санітарно-епідеміологічного нагляду є:

– стан водопостачання населення міста Лебедина;

– покращення умов виховання, навчання та відпочинку дітей;

– виконання норм харчування у закладах освіти.

У полі зору Управління у сфері нагляду за дотриманням санітарного законодавства – здійснення нагляду за додержанням підприємствами, установами, організаціями, а також громадянами державних санітарних норм і правил, гігієнічних нормативів і регламентів.

У цьому контексті Алла Приходько проінформувала про підсумки перевірки дитячого багатопрофільного санаторію «Лебедин», а також роботу проведену під час літньої оздоровчої кампанії та підготовки навчальних закладів міста до нового навчального року. Під час обстежень закладів зверталась увага на проведення ремонтів та генеральних прибирань у приміщеннях харчблоків, водогінних та каналізаційних мереж, проведення ремонтів санітарно-побутового обладнання, а також на виконання норм харчування дітей.

Управлінням також здійснено позапланову перевірку міського водогону та водогону в мікрорайоні Черемушки. За результатами перевірки було підготовлено приписи КП «Водоканал», на виконання яких були здійснені роботи щодо підготовки плану заходів, що забезпечують роботу водогону у разі аварійного забруднення води; забезпечення контролю безпечності питної води.

Алла Приходько також зауважила, що за результатами реорганізації управлінням Держпродспоживслужби поступово зміщується акцент у роботі із контролюючих функцій на консультативно-дорадчі.

За результатами обговорення інформації міський голова Олександр Бакликов поставив завдання перед міським відділом освіти – прорахувати витрати, необхідні для дотримання норм харчування у навчально-виховних закладах, та перед директором КП «Водоканал» – вирішити питання розробки проекту та встановлення зон санітарної охорони джерел водопостачання, водозабірних споруд та санітарно-захисної смуги навколо споруд з водопідготовки.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *