Свято, що єднає країну

Квіти, слова вдячності, спогади та надії на краще… Така атмосфера панувала 14 жовтня 2016 року в місті Лебедині, коли разом із Днем Покрови та Днем  козацтва, лебединці відзначали День захисника України. Це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами.

Вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету, територіальної цілісності до Козацького Меморіалу в Лебедині прийшло чимало городян, щоб не тільки засвідчити нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України, а й продемонструвати, що українці є гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ попередніх поколінь захисників України.

День захисника України – це свято, яке об’єднало всіх, кому болить Україна, – відзначив міський голова Олександр Бакликов, звертаючись до лебединців під час мітингу. – «Свято тих, хто під обстрілами градів боронить українське сьогодення, тих, хто ладен ціною колосальних зусиль будувати наше завтра, і тих, хто жодного разу не піддавав сумніву українське майбутнє, котре неможливе поза європейською спільнотою», – підкреслив очільник міста.

5036

5034

Війна на Сході змінила кожного з нас. Від сивочолих чоловіків до молодих, геть юних і навіть дітей. І сьогодні, за чверть століття існування держави Україна її народ уперше серйозно переосмислив чимало подій – історичних і сучасних. І нарешті зробив висновки.

Звернувся до громади Лебедина й помічник депутата Сумської обласної ради Валерія Чалого – Михайло Безуглий. Ним наголошено, що сьогодні ми вшановуємо відданих патріотів та оборонців рідної землі, усіх, хто відстоював свободу та незалежність України, хто перейняв героїчну естафету від сотень поколінь захисників, і нині береже мир та спокій Української держави.

5038

5037 5043

5039

Разом із захисниками України, що стоять на Сході, 14 жовтня – також свято кожного, хто невтомною працею забезпечує економічний, гуманітарний, інтелектуальний, культурний захист держави. Відзначаючи День захисника України, шануємо не лише військовослужбовців та всіх захисників, але й утверджуємо суверенітет та цілісність нашої держави, її історичну велич та міць, – говорили лебединці під час мітингу.

Українськими піснями привітали городян артисти та творчі колективи міського відділу культури та туризму.

Мітинг завершився хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих Героїв та покладанням квітів до пам’ятника.

5040

5041

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *