Герої нашого часу

День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом. Метою його є вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві .

Бібліотеки міста в ці дні, з метою національно-патріотичного виховання молоді, проводять безліч цікавих заходів, зустрічей з українськими воїнами, та вшановують пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Вільну Україну від найдавніших часів до сьогодення.

До Дня українського козацтва в читальному залі бібліотеки №1 оформлено книжкову виставку «З глибини століть», на якій представлена література з найдавніших часів до сьогодення. З учасниками студії естетичного виховання «Джерельце» і  їх рідними працівники бібліотеки провели козацькі забави «Хай з козачка виросте козак». Присутні не тільки пригадали славетні сторінки нашої історії від найдавніших часів до нашої доби, а й позмагалися в веселих конкурсах. Зустріч закінчилася за чашкою запашного чаю з солодощами.

5027

5028

Напередодні Дня захисника України працівники бібліотеки завітали на засідання військово-патріотичного клубу «Пам’ять» (керівник Шиян О.М.), учасниками якого є учні 8 класу ЗОШ №3. На заході присутні згадали козацькі традиції, одяг, пісні, переглянули тематичні відеоматеріали, позмагалися в козацьких забавах. Бібліотекарі розповіли учням про героїв-земляків, що брали участь в АТО та загинули, захищаючи незалежність нашої країни.

На шану  військовослужбовців, які  героїчно  загинули  при  виконанні  завдань по  захисту  суверенітету та  територіальної  цілісності держави,  в  читальному залі бібліотеки створено тематичну експозицію  «Героям Слава!».

5029

5031 5030

В бібліотеці №2 для учнів 3-4 класів ЗОШ №5 до Дня українського козацтва було проведено урок народознавства «Де козак, там і слава» та до Дня захисника Вітчизни літературний ранок «Свято доблесті та честі». Також, до святкових дат в читальному залі бібліотеки було оформлено тематичні полиці літератури «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра» та «Хоробрі серця».

Юні жителі села Куданівка взяли активну участь в мандрівці в минуле «Доти буде Україна, доки будуть козаки!», що пройшла в бібліотеці №3.

Захід розпочався театралізованим дійством, в якому ролі козаків виконувала місцева молодь. Потім присутні змагалися у грі-вікторині на знання  історії козацтва, за що і отримали заохочуючі призи.

5032

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *