На порядку денному – підсумки оздоровчої кампанії

Питання літнього відпочинку та оздоровлення дітей в місті Лебедині розглядалися 3 жовтня 2016 року під час останньої апаратної наради, засідання якої провела секретар ради Оксана Древаль.

Учасники наради обговорили не тільки практичні результати та підсумки оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року, а й намітили завдання та напрямки роботи на наступний оздоровчий період.

Зокрема, як відзначив начальник відділу молоді та спорту Костянтин Забуга, цьогоріч оздоровча кампанія розширила межі відпочинку та оздоровлення. За кошти міського бюджету та кошти інших джерел 84 дитини змогли побувати у різних куточках нашої області та України. Зокрема, 45 дітей відпочили у дитячому наметовому таборі «Сузір’я», 22 дітей – у таборі «Вогник» (м.Ромни), 7 дітей – у Дитячому Центрі «Молода Гвардія» (м.Одеса), 2 дітей у ДП «МДЦ «Артек» (Київська область), 1 дитина – в таборі «Миру» (Краснопільський район), 2 дітей – в таборі «Дніпро» (Херсонська область), 3 дітей, батьки яких загинули в АТО, за рахунок громадських організацій, відпочили на півдні країни та Закарпатті.

Для забезпечення організованого оздоровлення та відпочинку дітей Лебединською міською радою було профінансовані витрати в сумі 148,95 тис. грн., із них – 89,95 тис. грн. – на харчування дітей, 59,0 тис. грн. – на придбання путівок для дітей пільгових категорій. Загальне фінансування оздоровчої кампанії в місті становить 672,25 тис. грн., в тому числі 93,3 тис. грн. – субвенція обласного бюджету та 430,0 тис. грн. – батьківські кошти.

Першочергово послугами оздоровлення охоплені діти, що потребують соціальної уваги та підтримки:

– діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 23 дитини;
– діти з особливими потребами – 31 дитина;
– діти загиблих учасників АТО – 2 дитини;
– діти учасників АТО – 22 дитини;
– діти з багатодітних та малозабезпечених родин – 488 дітей;
– діти внутрішньо переміщені – 10 дітей.
– обдаровані діти – 325 осіб.

У 13 пришкільних таборах відпочило 1285 учнів. Із загальної мережі пришкільних таборів, що діяли на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, 6 було англомовного спрямування. Традиційно, в місті проведено огляд-конкурс на кращий пришкільний відпочинковий табір, за результатами якого відзначені табори: «Радуга» (ЗОШ №5), «Френдшип» (ЗОШ №1), «Козачок» (ЗОШ №6) та профільний табір «Соняшник». За підсумками вже обласного етапу огляду-конкурсу, пришкільний профільний табір «Радуга» (ЗОШ №5) відзначений дипломом ІІ ступеня.

Водночас, як відзначили на нараді, не дивлячись, що оздоровча кампанія в місті практично завершена, в роботі залишаються кілька заходів щодо оздоровлення дітей пільгових категорій м. Лебедина.

 Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *