День людей похилого віку відзначили в художньому музеї

День людей похилого віку та День ветерана відзначили в Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва. Разом з музейними працівниками внесли свою частку доброти і позитиву – вихованці дитячого ансамблю «Феєрія» (керівник Олена Листопад).

Вітаючи гостей у стінах музею, директор Алла Подвезько відзначила, що сьогодні кожен десятий громадянин світу – це людина, старша за 60 років. В Україні таким є кожний п’ятий. З цієї причини у всьому світі ще два десятиліття тому вирішили 1 жовтня відзначати як День людей похилого віку. В нашій країні це роблять від 2005 року.

Прийшовши на запрошення музею, ветерани залізниці, освіти та виробництва, переповнили найбільший зал музею, де  вихованці дитячого ансамблю «Феєрія» підготували для них концертну програму «Ви людські долі світлими робили…». Для ветеранів звучав вокальний і сольний спів, інструментальна музика, діти із завзяттям поодинці та разом виконували українські пісні.

4914

4915

Дякуючи організаторам за свято, гості відзначили й те, що цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими до найповажнішої частини суспільства, це і привід до роздумів щодо подальшої долі суспільства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Після закінчення концерту ветерани та діти оглянули музей. Директор музею Алла Подвезько ознайомила гостей з історією та колекціями закладу.

4916

4917

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *