Оформлення довідок для нарахування пенсії.

Форма довідки про заробітну плату для обчислення пенсії, яка видається на вимогу працівника, приводиться в Додатку 1 до Порядку Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” затвердженого постановою ПФУ від 25.11.2005 № 22-1.

Вказана довідка згідно пункту 2.1 розділу ІІ Порядку № 22-1 надається за бажанням пенсіонера до 01.07.2000 р., а починаючи з 01.07.2000 p., індивідуальні відомості про застраховану особу надаються відділом персоніфікованого обліку за формою, наведеною в Додатках 1, 3 до Положення.

У довідці вказується сума заробітної плати, що враховується при обчисленні пенсії, з розшифровкою по місяцях та роках. Тобто, в довідці відображаються усі виплати працівнику, на які нараховувалися страхові внески Пенсійного фонду.

Довідка про заробітну плату (дохід) особи видається на підставі особових рахунків, платіжних відомостей та інших документів про нараховану та сплачену заробітну плату підприємством, установою чи організацією, де працював померлий годувальник або особа, яка звертається за пенсією. Якщо такі підприємства, установи, організації ліквідовані або припинили своє існування з інших причин, то довідки про заробітну плату видаються правонаступником цих підприємств, установ чи організацій або архівними установами.

У випадках, коли архівні установи не мають можливості видати довідку за встановленою формою з розшифровкою виплачених сум за видами заробітку, вони можуть видавати довідки, що відповідають даним, наявним в архівних фондах, без додержання цієї форми.

Установлення заробітку для обчислення пенсії на підставі показань свідків не допускається. Виписка зі штатного розпису про посадовий оклад, профспілкові квитки, квитки партій та рухів, громадських об’єднань не є документами, що засвідчують фактичний заробіток для обчислення розміру пенсії.

Вказана довідка про заробітну плату подається працівником до Пенсійного фонду тільки в оригіналі згідно пункту 2.23 розділу ІІ Порядку № 22-1.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *