Підготовка до осінньо-зимового та опалювального періоду ведеться згідно плану

Про це повідомив заступник міського голови Олександр Білокобильський під час засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради 21 вересня 2016 року. Посадовцем особливо наголошено, що «аби констатувати, що місто таки готове до настання холодів, варто розрізняти два суттєво різних поняття – опалювальний сезон та осінньо-зимовий період».

Адже останнє включає в себе цілу низку заходів, які повинні бути виконані в усіх бюджетних установах, комунальних підприємствах та житловому фонді, зокрема. Що стосується бюджетних установ, то вони стовідсотково готові до осінньо-зимового періоду.

«Сьогодні немає жодних питань ні до освіти, ні до охорони здоров’я, ні до культури. Всі вони готові до осінньо-зимового періоду, чому передувала ґрунтовна робота та про що свідчать відповідні затверджені акти готовності. На стадії завершення підготовчої роботи знаходяться й комунальні підприємства», – наголосив Олександр Білокобильський.

Також він додав, що, говорячи про житловий фонд, який обслуговується міськими комунальними підприємствами «Лебединська ЖЕК» та БУ «Черемушки», проведено значний обсяг робіт. Зокрема, за рахунок власних коштів, підприємствами проведено поточний ремонт покрівель на 9 будинках, що обслуговуються ЖЕКом (90,0 тис. грн.) та на 2 будинках, що обслуговуються БУ «Черемушки» (6 тис. грн.). Також виконані роботи по ремонту і заміні вхідних дверей, запірної арматури, ремонт електрощитових, встановлення діодного освітлення, а також заготовлено у необхідній кількості посипковий матеріал на період ожеледі.

До початку осінньо-зимового періоду підготовлено всі котельні міста та внутрішньобудинкові системи теплопостачання в будинках, усі об’єкти соціальної сфери. Констатувалося, що установи підпорядковані структурним підрозділам міської ради заклади готові до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

Відзначено значний обсяг робіт, що проведений комунальним підприємством «Лебединтеплоенерго». Зокрема, підприємством придбано за власні кошти  і встановлено на котельнях: тупик Олешнянський, Героїв Майдану та Сумська,18 – 5 водогрійних твердопаливних котлів на альтернативних видах палива (дрова та вугілля), вартістю 1 млн. 405 тис. грн. А також здійснено ремонт ізоляції повітряних мереж, заміна ламп розжарювання на енергоефективні, здійснено поточний ремонт електрощитових, ремонт покрівель, запірної арматури, заготовлено 300 куб. м дров.

4830

Комунальним підприємством «Водоканал», в ході підготовки до осінньо-зимового періоду проведено промивку внутрішньо-квартальних систем каналізації, проведено профілактичні заходи на мережах водопостачання, заготовлено вапно. Паралельно з цими роботами, аварійні бригади ліквідували 40 поривів в системі, що сталися в цьому році. На сьогодні, підприємство продовжує працювати над відновленням резервного електропостачання КНС №1 (туп. Олешнянський) та відновленням резервного електропостачання на міських очисних спорудах.

Для виконання робіт з прибирання вулиць міста від снігу та льоду комунальним підприємством «Комбінат благоустрою» заготовлено понад 100 тон суміші для посипки доріг, проведено підготовку та ремонт снігоочисного обладнання. А також проводиться ремонт і заміна ліхтарів вуличного освітлення (17 одиниць), проведено чистку водостоків та ливневоприймальних колодязів, проводиться підготовка міського полігону до прийому сміття в зимовий період (заготівля посипкового матеріалу, підгортання ТПВ, тощо).

Відповідно до затверджених планів проведені роботи по підготовці до роботи в зимовий період філією «Лебединський РЕМ» ПАТ «Сумиобленерго» та цехом газового господарства.

Підсумовуючи інформацію, заступник міського голови Олександр Білокобильський зупинився на впровадженні у місті енергозберігаючих заходів, а також розповів присутнім, про поставлене завдання — оновлення матеріально-технічної бази комунальних підприємств. «У нас ще дуже багато роботи попереду. До настання холодів ми повинні усі поставлені завдання вивести на фінішну пряму», – зазначив заступник міського голови.

Решту питань порядку денного засідання члени виконавчого комітету розглянули в звичному режимі. Загалом під час чергового засідання ухвалені рішення з 35 питань порядку денного.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *