Це нашої історії рядки…

Час все більше віддаляє нас від 40-х років ХХ сторіччя, коли наша  земля стогнала під фашистським ярмом. І тим важливіше стає питання прищеплення в серцях підростаючого покоління поваги до історії Другої світової війни, пошани до людей, які ціною власного життя йшли до бажаної Перемоги.

22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. Саме цій тематиці була приурочена година пам’яті «Згадаймо їхні імена» про партизанський рух на території України, яка пройшла в читальному залі бібліотеки №1 для учнів 7 класу ЗОШ №3 (кл. керівник Капран Л.О.).

Окремо бібліотекарі зупинилися на видатних партизанських діячах С. Ковпак, П. Вершигора, М. Наумов, С. Руднєв, О. Федоров, під керівництвом яких партизани і підпільники пройшли крізь роки напруженої жорстокої боротьби, самопожертви за визволення рідної землі від ворожої навали.

Також, учням була представлена виставка-пам’ять «Роки війни-століття пам’яті» з історичною, документальною, художньою літерату­рою з фондів бібліотеки-на тему дня.

4828

4826

До 75 річниці початку партизанського руху в Україні під час Другої світової війни в читальному залі бібліотеки №2 організовано перегляд тематичної літератури «Колиска партизанської слави», а з юними користувачами бібліотеки  було проведено урок мужності «Ішли у похід партизани».

В бібліотеці №3 до уваги користувачів було оформлено книжкову полицю «Партизани Сумщини».

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *