В Лебедині відзначили День партизанської слави

22 вересня 2016 року в Лебедині вшанували пам’ять людей, сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ворогом – партизан та підпільників.

Традиційно, в сквері Воїнської слави, зібралися небайдужі лебединці, молодь та представники міської влади, щоб в День партизанської слави згадати наших земляків – лебединців, які воювали в далекому тилу в роки окупації.

Звертаючись до присутніх, міський голова Олександр Бакликов відзначив символізм ситуації, коли у роки війни народ повстав проти ворога, а сьогодні – проти несправедливості, беззаконня та корупції. Міський голова зауважив, що мужність тих, хто під час війни не забажав жити «на колінах», ніколи не буде забута лебединцями, а їхній приклад і далі буде надихати нові покоління захисників України та вчитиме патріотизму нашу молодь.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять партизан і підпільників та тих, хто віддав своє життя за Мир багатьох поколінь.

4815

4817 4818

В пам’ять про всіх захисників України солісти міського відділу культури та туризму Олена Листопад, Володимир та Людмила Брисенки виконали військові пісні.

Завершився мітинг покладанням квітів до пам’ятника.

Цього ж дня міський голова Олександр Бакликов також відвідав удома учасника партизанського руху Шкадь Петра Олександровича, який проживає в місті Лебедині. Разом із вітаннями та теплими словами побажань здоров’я, щастя, мирного неба та довгих років життя, очільник міста вручив Петру Олександровичу подарунок.

4816 4813

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *