На порядку денному – робота архівного відділу

Питання збереження матеріалів Національного архівного фонду та утримання в належному стані матеріально-технічної бази міського архіву розглядалися 08 серпня 2016 на апаратній нараді у міського голови Олександра Бакликова.

Як повідомила начальник архіву Наталія Самошина, станом на серпень 2016 року в архіві зберігається 15 фондів, що налічують 5483 одиниці зберігання. Упродовж 2015 року прийнято в архівний відділ – 686 одиниць зберігання. Зокрема, прийняті документи від відділу освіти (181 од. зб.), Лебединської ЦРЛ (218 од. зб.),  Лебединської міської ради (162 од. зб.), ПАТ «Лебединський ЗПК» (125 од. зб.). Окремо було прийнято 10 одиниць зберігання з особового складу від підприємств, що припинили своє існування.

Наталія Самошина  наголосила  на тому, що одним з важливих напрямків роботи відділу є прийом громадян і виконання запитів. Так, за останній рік до архіву надійшло 638 запитів громадян. Переважна більшість із них стосувалися інформації про підтвердження трудового стажу, приватизації земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна.

Архівний відділ також здійснює внутрішню роботу: підшивка документів, опис управлінської документації, удосконалення та переробка описів, каталогізація документів, приймання їх на державне зберігання, проведення перевірок установ та організацій.

Довідково: у 2014 році в м. Лебедині було облаштоване нове архівосховище, що знаходиться на базі міського Центру позашкільної освіти за адресою: вул. Будильська, 8. Сам же архівний відділ знаходиться за адресою: вул. Т.Шевченка, 26 «а».

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *