Як запобігти африканській чумі свиней, радилися на засіданні комісії

У четвер, 28 липня, було скликано позапланове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Лебединської міської ради. Причина – зафіксований випадок африканської чуми свиней (АЧС) в місті Шостка Сумської області.

За інформацією представника управління Держпродспоживслужби в Лебединському районі Романа Шутренкова, у зв’язку із випадком захворювання на АЧС у Шостці, територію міста Шостка визначено епізоотичним осередком африканської чуми свиней (АЧС), там запроваджено карантинні заходи та здійснюється санітарна очистка господарства, де зафіксовано спалах.

Зокрема, у цьому господарстві, вилучено поголів’я тварин та знищено шляхом спалення. Проведена робота із санітарної очистки території господарства. Територію міста та Шосткинського району в радіусі 3 км від осередку захворювання визначено зоною захисту. Решту району, що межує із зоною захисту, включено до зони нагляду.

З огляду на ситуацію в місті Шостка, Лебединською надзвичайною протиепізоотичною комісією відзначено необхідність посилення профілактичних заходів щодо недопущення захворювання на АЧС в місті Лебедині. За рекомендацією управління Держпродспоживслужби, комісією було затверджено план заходів щодо профілактики, недопущення африканської чуми свиней на територію Лебединської міської ради.

4587

Серед запобіжних заходів було продовжено заборону на продаж живих свиней та поросят на території міських ринків. Крім того, відповідним службам необхідно підвищити контроль за популяцією диких кабанів на всій території міської ради. Акцентували увагу також і на необхідності проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення.

Серед інших питань, комісія розглянула ситуацію щодо проведення планових протиепізоотичних заходів в деяких господарствах міста. В тому числі визначені граничні сроки для проведення планових досліджень і щеплень тварин.

Комісія також розглянула питання та затвердила план заходів щодо профілактики захворювання на сказ.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *