Спостережна комісія підвела підсумки своєї роботи

Спостережна комісія при виконкомі Лебединської міської ради, яка займається питаннями громадського контролю за дотриманням прав засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, організацією виховної роботи з умовно-достроково звільненими від відбування покарання та наданням допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання, минулого тижня підвела підсумки своєї роботи за 6 місяців 2016 року.

На її засіданні, яке відбулося 29 липня 2016 року, голова спостережної комісії Оксана Древаль, повідомила, що в комісії ведеться облік осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, та громадський контроль за їх поведінкою. Наразі на обліку перебуває 96 таких осіб. В тому числі, серед них: 4 неповнолітніх та 12 жінок.

З метою громадського контролю за дотриманням прав засуджених члени Спостережної комісії сприяють організації соціально-виховної роботи, отриманні засудженими соціальної допомоги, приймають участь у підготовці та проведенні різних виховних заходів. Завдяки старанням членів комісії, один із засуджених був включений до Державної реабілітаційної програми допомоги наркозалежним, що реалізується Лебединською ЦРЛ.

4588

Крім того, Спостережна комісія сприяє працевлаштуванню осіб, звільнених з місць позбавлення волі. У Лебединському міськрайонному центрі зайнятості їм підшукують місця роботи, надають профорієнтаційні послуги з метою полегшення адаптації у суспільстві.

4590

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *