Засідання виконкому: підведені підсумки півріччя

Засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради 27 липня 2016 року провів міський голова Олександр Бакликов.  У порядку денному значились  24 питання, головне із яких стосувалося підсумків соціально-економічного розвитку міста за І-е півріччя 2016 року.

Перша половина 2016 року для міста була нелегкою. Проте місто прожило його за «свої» гроші, при цьому знаходячи можливості для ремонту доріг, будівництва ІІ-ї черги каналізації по вулиці Сумській, а також проводити інші роботи.

Зокрема, в місті перевиконано план надходжень до міського бюджету. Так, за січень-червень до міського бюджету, враховуючи міжбюджетні трансферти, надійшло 90 млн. 647,3 тис. грн., в тому числі власних доходів – 19 млн. 677,2 тис. грн. або 131,7% до  плану 6 місяців та 59,3% до річного плану.

Виконання бюджету дозволило забезпечити у повному обсязі фінансування основних міських програм, в першу чергу в сфері соціального захисту і соціального забезпечення. В місті вчасно проведено виплату державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та особам, які не мають права на пенсію на суму 19 млн. 61 тис.  грн. Профінансовані виплати іншим пільговим категоріям, а також 66 млн. 689 тис. грн. субсидій, якими скористалися 7830 уповноважених представників сімей.

Також в місті не допущено заборгованості із заробітної плати в бюджетній сфері. Проте, борги по зарплаті залишаються на ПАТ «Лебединський МБДЕ завод «Темп» – (624,5  тис. грн.). З початку року, борг скоротився на 313,8 тис. грн.

4572

На інших аспектах виконання програми соціально-економічного розвитку міста Лебедина зупинилася перший заступник міського голови Ольга Зікєєва. Зокрема, вона відзначила, що на виконання програми було спрямовано зусилля всіх підрозділів міської влади. Значна увага приділялася питанням соціального захисту населення, велася робота з покращення інвестиційного клімату, забезпечення роботи підприємств, закладів освіти та культури, подальшого розвитку фізичної культури і спорту, безперебійно функціонували об’єкти житлово-комунального господарства та ін.

Позитивну динаміку продемонструвала галузь виробництва. За статистичними данними, обсяг виробленої продукції за І півріччя  2016 року, в діючих цінах, склав 54 млн. 763,0 тис. грн., що більше на 10 млн. 548,0 тис. грн., від відповідного періоду минулого року, і складає 124% до минулого року.

Збільшили обсяг виробленої продукції такі підприємства, як ТОВ «Укртранспневматика» та ПАТ «Лебединський завод поршневих кілець».

На 33,5% зросла середня заробітна плата одного штатного працівника, що сьогодні складає 2981,06 грн. При цьому, це лише 82,9% від середнього розміру заробітної плати по Сумській області.

Ще однією проблемою є достатньо високий рівень безробіття, при досить незначному числі вакансій. Так, на червень 2016 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 759 громадян в пошуках роботи, в тому числі – 304 особи з числа молоді. При цьому, з початку року працевлаштовані 324 безробітних, 86 осіб були задіяні на громадських роботах, 105 осіб пройшли перепідготовку.

Велика увага, протягом півріччя, приділялася проблемам розвитку та модернізації інженерної інфраструктури та питанням ремонту доріг. Так, у 2016 році підрядними організаціями виконано робіт по поточному ремонту доріг на загальну суму 978,9 тис. грн. Площа виконаних робіт складає 3868 кв. м.

Підрядною організацією ПАТ «Управління механізації будівництва №23» виконані роботи з поточного ремонту доріг на вулицях: Т.Шевченка (709 кв. м), Героїв Майдану (632 кв. м), Соборній площі (510 кв. м), площі Волі (541 кв. м), Будильській (783,8 кв. м), Гудиміській (361 кв. м). Підрядною організацією Філія «Дорбудсервіс» ДП «Сумський облавтодор» виконані роботи з поточного ремонту доріг на вул. Карпова (45,7 кв. м) та Першогвардійській (284,8 кв. м). Всього ж на поточний ремонт доріг передчачено 1 млн. 925 тис. грн.

Комунальним підприємством «Водоканал» проведено ліквідацію 24 поривів, встановлено нові глибинні насоси на водозаборі №1 свердловина №5 (головний водозабір), та водозаборі  №3 (мікрорайон Верстатників).

За рахунок коштів міського бюджету, підрядною організацією БМП «Лебединпромбуд», проведено роботи з будівництва каналізаційного колектора по вулиці Сумській (так звана, ІІ-а черга міської каналізації). Після завершення всіх робіт, загальна довжина нової гілки каналізації складатиме 1040 метрів, потужністю 117 кубічних метрів стоків на добу. На першому етапі проекту під’єднання до колектору 4-х будинків по вул. Сумській (№№ 100, 102, 104 та 106), у яких нараховується 155 квартир та проживає понад 550 осіб.

4573

Комунальним підприємством «Лебединтеплоенерго» проведено заміну теплоізоляції повітряних тепломереж по котельням Руднєва, 22 та Першогвардійська, 18. За рахунок підприємства по котельні Руднєва, 22  встановлений водогрійний котел «Мотор Січ 98» вартістю 110 тис. грн. Також за кошти підприємства придбано 2 твердопаливних котли потужністю 0,5мВт та 0,6 мВт, загальною вартістю 1 млн. 406,3 тис. грн.

Серед пріоритетів для міста, на яких зупинилася перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, головним є підготовка інвестиційних проектів для залучення додаткових коштів, що Зокрема, підготовлені інвестиційні проекти щодо  будівництва глибоководної свердловини (мікрорайон Верстатників), реконструкції та утеплення дитячої установи «Ромашка», ремонту покрівлі СШ №7, а також проекти по капітальному ремонту доріг.

Виконавчий комітет також розглянув інформацію про роботу зі зверненнями громадян за І-е півріччя 2016 року та прийняв рішення ще з 22 питань порядку денного.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *