На порядку денному – стан міських доріг

Питання стану утримання міських доріг та заходи щодо їх покращення розглядалися 25 липня 2016 року під час останньої апаратної наради у міського голови Олександра Бакликова.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства Олексія Петренка, в міському бюджеті на 2016 рік передбачено 1 млн. 410 тис. грн. на утримання вулично-дорожньої мережі. В цю суму входять видатки на очищення доріг та вивезення сміття (1 млн. 095 тис. грн.), очищення від снігу та боротьба з ожеледдю (205 тис. грн.), а також роботи по нанесенню розмітки, встановленню дорожніх знаків, профілювання та грейдування доріг, чистка водостоків та інші роботи. З початку 2016 року роботи виконані на 643, 8 тис. грн.

Ще одне болюче питання для нашого міста – це, безпосередньо, ремонт доріг. Олександр Бакликов наголосив, що чимало городян стурбовані якістю ремонтних робіт, які проводяться в місті.

Всього на поточний ремонт дорожнього покриття в бюджеті передбачено 1 млн. 925 тис. грн. (в планах 15 вулиць). Станом на 25 липня 2016 року ремонтні роботи проведені на вулицях: Т.Шевченка (709 кв. м), Героїв Майдану (632 кв. м), Соборній площі (510 кв. м), площі Волі (541 кв. м), Будильській (783,8 кв. м), Гудиміській (361 кв. м), Карпова (45,7 кв. м) та Першогвардійській (284,8 кв. м). Всього відремонтовано 3868 кв. м пошкодженого дорожнього покриття.

За виключенням вулиць Карпова та Першогвардійської, ремонтні роботи виконувала підрядна організація ПАТ «УМБ-23» з міста Охтирка. Середня вартість їхнього ремонту складає 250 грн. за 1 кв. м, що дало змогу заощадити для міського бюджету більше 300 тис. грн. Для порівняння, ремонт дороги по вул. Карпова та Першогвардійській виконувала філія «Дорбудсервіс» ДП «Сумський облавтодор», де вартість ремонта перевищила 361 грн. за 1 кв. м.

На черзі виконання ремонтних робіт по вулицям Сумській, Пушкіна і Кобижчі. По цим вулицям та вулиці Гудимівській торги проводилися через систему публічних закупівель ProZorro. В 2016 році також планується ремонт по вулицям Русіянова, Першогвардійська (завершення робіт), Вокзальна, Новопостроєна та Гастелло. Також управлінням ЖКГ підготовлені пропозиції щодо виділення додаткових 340 тис. грн. на проведення поточного ремонту по іншим найбільш проблемним ділянкам дороги.

Щодо капітального ремонту доріг, то вже на найближчій сесії міської ради депутатам буде запропоновано проект про внесення змін до бюджету міста та виділення 1 млн. 813,7 тис. грн. на капітальний ремонт вулиці Вокзальна.

Проблемним питанням під час ремонтних робіт, за словами начальника управління ЖКГ, залишається відведення поверхневих вод з проїзної частини. Зокрема, найбільш проблемні ділянки це вулиці Вокзальна, Русіянова (перехрестя з Підлісною), Лісова, Новопостроєна, Гудимівська та Сумська (парна сторона). Частково проблема вже вирішена, в першу чергу, на вулиці Сумська (непарна сторона), Пушкіна та пров. Заводський.

Довідково: вулично дорожня мережа міста Лебедина включає в себе 119 кілометрів доріг, загальною площею, близько 714 тис. кв. км. З них: 40,5 км доріг з твердим покриттям (350 тис. кв. км), 3 км бруківки, 4,2 км доріг з бетонним покриттям та 71,3 км грунтових доріг. Протяжність вулиць обладнаних закритою зливною каналізацією складає 2,4 км, 49,2 км вулиць міста облаштовано штучним освітленням.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *