День скорботи: в Лебедині вшанували жертв війни

22 червня ц.р. міський голова Олександр Бакликов взяв учать у церемонії покладання квітів до Меморіалу Слави у зв’язку з Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Разом з міським головою віддали шану героям: перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, заступник міського голови Олександр Білокобильський та секретар ради Оксана Древаль. Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу пам’ять загиблих в роки війни.

Війна принесла багато страждань жителям нашого міста. Не можливо не захопитися подвигом лебединців, які відстояли незалежність нашої землі. Величезних втрат Лебедину завдала війна 1941-1945 рр. Всього в бойових діях на фронтах брало участь понад 16 тис. мешканців Лебединщини. З фронтів війни не повернулися 9 353 воїна-земляка, з яких 3 002 загинули в боях, в тому числі 1886 жителів міста Лебедина, 787 померли від ран, 194 загинули в полоні, 5 370 пропали безвісти. Героями стали четверо мешканців міста: Дмитро Антонович Карабан, Микола Іванович Лисунов, Микола Павлович Логвиненко та Григорій Миколайович Калініченко. Пам’ять про них непідвладна часу.

І сьогодні, через 75 років, ми пам’ятаємо про величний подвиг нашого народу. Ми вклоняємося перед тими, хто дожив до наших днів. Вічна шана героям!

4403

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *