Виплати пенсій переселенцям здійснюватимуться через Ощадбанк

На виконання  постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 №637 в редакції  постанови  Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 №167 починаючи з липня 2016 року виплата пенсій внутрішньо  переміщених осіб буде здійснюватися виключно в банківських установах та платіжних пристроях публічного  акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».  Дане рішення Уряду ухвалено з метою збереження коштів соціально незахищених осіб, які перебувають на  обліку як особи, що переміщуються з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення, забезпечення виплати  пенсій та недопущення застосування шахрайських схем і протиправних дій під час здійснення таких виплат.

Для ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення  виплати їм  пенсій буде здійснюватися емісія платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, із зазначенням   на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису.

Строк дії карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, встановлюється до трьох років за умови  проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах  Публічного акціонерного товариства “Державний  ощадний банк України” перші 2 рази кожні шість місяців, у подальшому – кожні 12 місяців. Після завершення строку дії  картки  вона  перевипускається.

Виплата пенсії припиняється з місяця, наступного за тим, у якому завершився строк дії довідки про взяття на   облік внутрішньо переміщеної особи.

У разі продовження строку дії довідки зазначені виплати поновлюються з  дати припинення їх виплати.

Для забезпечення своєчасної виплати пенсії даним особам  необхідно звернутися за місцем перебування  до установ ПАТ “Державний ощадний банк України” для відкриття поточного рахунку та до установ Пенсійного фонду – для заміни пенсійного посвідчення на платіжну картку, яка  одночасно  є пенсійним посвідченням.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *