Інвестиційне забезпечення економіки області у січні–березні 2016 року

Головне управління статистики у Сумській області інформує, що за січень–березень підприємствами та організаціями області освоєно 889 млн.грн капітальних інвестицій, що на 28% більше обсягу відповідного періоду попереднього року. Майже всі капітальні інвестиції (99%) вкладено у матеріальні активи.

За рахунок власних коштів підприємств та організацій освоєно 70% загального обсягу інвестицій. Кошти населення на будівництво житла склали 22% капітальних інвестицій. Частка кредитів банків та інших позик у загальному обсязі капітальних інвестицій становила 6%, державного та місцевого бюджетів – 1,5%.

Найбільшу частку капітальних інвестицій було освоєно підприємствами сільського, лісового та рибного господарства (40%), промисловими підприємствами (26%).

Капітальні інвестиції у житлові будівлі становили 202 млн.грн і майже вдвічі перевищили обсяги січня–березня попереднього року.

У розрахунку на одну особу населення обсяг капітальних інвестицій склав 794 грн, що відповідає 2 місцю серед сусідніх областей та 12 – серед регіонів України.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *