Шлях до Європи через бібліотеку

Європа – це багаторічна історія, досвід, політичні, духовні традиції європейських народів.  Європа – це континент різних культур, релігійних та правових традицій, а Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють заради миру та процвітання.

Україна – це невід’ємна частина Європи. Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, наша країна щорічно в третю суботу травня відзначає День Європи, як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.

З нагоди святкування Дня Європи бібліотеки міста провели цикл заходів «Знайомтесь – Європейський Союз».

Так, працівниками бібліотеки №1 з учнями 10 класу ЗОШ №3 (кл. керівник Ярошенко Л.В.) був проведений інтелектуально-літературний круїз «Ми всі європейці, нам в Європу шлях». Захід проводився з метою виховання в учнів поваги до національних та культурних надбань європейських народів; формування інтелектуальної, творчої активності учнів. Присутні познайомилися з історією створення ЄС, з цікавістю прослухали гімн Євросоюзу «Ода радості» з 9 симфонії Л.Бетховена, впізнавали прапори країн-членів ЄС, взяли участь у кулінарно-інтелектуальній грі «Спробуй країну на смак».

В бібліотеках №2 та №3 з користувачами середнього шкільного віку пройшов цикл бліц-бесід: «Будуймо Європу в Україні» та «Європа і ми».

В  книгозбірнях міста експонуються виставки-досьє «У книжок немає кордонів», на яких представлені книжкові видання з різних країн Європи.        Також до Дня Європи в читальному залі бібліотеки №1 було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Європейський спільний дім», а з новими надходженнями можна познайомитися на книжковій полиці «Новинки зарубіжної прози».

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *