Лебедин: у школах відбувся «День цивільного захисту»

Щоб навчити дітей діяти рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, у загальноосвітніх закладах міста вивчаються правила поведінки та дії при надзвичайних ситуаціях. Так, 19  травня ц.р. у всіх загальноосвітніх школах педагогічними колективами навчальних закладів та фахівцями з цивільного захисту проведено єдиний День цивільного захисту.

Такі заходи проводяться щорічно і є своєрідним підсумковим етапом з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій.

Розпочався день з відкритих уроків у кожному класі, починаючи від найменших і закінчуючи найстаршими. На класних годинах учні дізналися про основні принципи організації цивільного захисту та місце і завдання навчальних закладах у його системі. З’ясували особливості дій у надзвичайних ситуаціях та подіях мирного часу, порядок оповіщення населення, використання елементарних та підручних засобів захисту. Підсумком засвоєного матеріалу було проведення тестів по пожежній безпеці, під час яких діти показали дуже високий рівень знань.

4013

4019

Серед практичних занять, за сигналом сирени проведено учбову евакуацію особового складу деяких шкіл міста. Зокрема, об 11:10 сигнал учбової тривоги прозвучав в Лебединській ЗОШ №1. Менше, ніж за 3 хв. із школи були евакуйовані 358 учнів разом з викладачами і всим персоналом. Евакуація пройшла організовано, учні у супроводі вчителів та працівників школи залишили приміщення школи та зібралися на спортивному майданчику.

Після успішної евакуації до учнів звернулася директор школи Ольга Хоменко та начальник відділу мобілізаційно-оборонної роботи та з питань надзвичайних ситуацій міськвиконкому Юрій Кіптенко. Вони провели бесіду щодо дотримання основних правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Розповіли про основні причини виникнення пожеж у побуті, наголосили на правилах, які дозволять уникнути можливої біди.

Цього ж дня в Лебединській ЗОШ №5 проведено естафету із показовими прикладами надання першої медичної допомоги. В інших навчальних закладах учні відпрацьовували практичні дії при виникненні різноманітних надзвичайних ситуацій природного та техногенного характерів, а також евакуацію зі школи.

4027

4024 4025

За результатами проведених заходів, Юрій Кіптенко відзначив належне почуття відповідальності учнів, а педагогам подякував за підготовку дітей до практичного використання набутих знань і навичок у реальному житті.

Проведені заходи показали практичну готовність учнів нашого міста та педагогічного колективу всіх загальноосвітніх навчальних закладів злагоджено діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

[layerslider id=”148″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *