У Лебедині вже розпочали підготовку до осінньо-зимового періоду

Комунальні служби міста підбили підсумки опалювального сезону і визначили плани роботи по підготовці до наступного осінньо-зимового періоду. Серед них – реконструкція та модернізація системи теплопостачання, водопостачання і водовідведення, а також – ремонт дорожнього покриття,  поточний ремонт покрівель та багато іншого. Про це, зокрема, повідомив заступник міського голови Олександр Білокобильський під час останнього засідання виконавчого комітету міської ради, що відбулося 18 травня ц.р.

Як відзначив Олександр Білокобильський, минулий опалювальний сезон у Лебедині минув стабільно – перебоїв з теплопостачанням не було. Всі проблемні ситуації усувались оперативно та швидко, тому споживачі незручностей не відчували. Підприємство завершило опалювальний сезон без боргів, використавши при цьому 915 тис.м.куб. газу та 945 складометрів дров.

Щодо планів КП «Лебединтеплоенерго» на опалювальний сезон 2016/2017 років, то підприємство планує провести заміну повітряних теплових мереж протяжністю 150 м, а саме на котельних по вул. Першогвардійська,18, вул. Руднєва, 22, туп. Олешнянський, 10. Також в міжопалювальний період будуть проведені роботи по ревізії запірної арматури, поточний ремонт насосів, електрообладнання, покрівель та приміщень  котелень.

На трьох із шести котелень буде проведено переведення котлів і пальників на альтернативне паливо.

КП «Водоканал» при підготовці до роботи  в осінньо- зимовий період 2016-2017 років планується проведення робіт для усунення перебоїв та нестабільного тиску в системі водопостачання по деяким вулицям, зокрема, і по вул. Вокзальній.  Планується закупівля насосних частин на водозабори №2 св. №3. Будуть проведені роботи по поточному ремонту запірної арматури, електрообладнання, всіх приміщень КНС (туп. Олешнянський, вул. Гастелло), та ремонту покрівлі приміщень побутово-технічного корпуса основних очисних споруд міста.

4010

В даний період ведеться будівництво ІІ-ї черги самопливного каналізаційного колектора. З метою вирішення питання водовідведення від житлових будинків по вул. Сумська 77, 100, 102, 104, 106 (а в перспективі вул. Сумська 108,110, вул. Дрьоміна та мікрорайон Верстатників) та зменшення тарифу на водовідведення необхідна реалізація даного проекту.

Особлива увага на підприємстві звертається на якість питної води. Для покращення її якості, розроблена проектно-кошторисна документація на будівництво глибинної свердловини в одному з житлових масивів та  будівництво водогону з міського водозабору до другого житлового масиву. Для будівництва глибинної свердловини розроблений інвестиційний проект, який затверджений регіональною комісією державного фонду регіонального розвитку.

Виконуватимуть ряд робіт й житлово-експлуатаційні підприємства міста. Вони запланували провести  поточний ремонт покрівель, ремонт і заміну вхідних дверей, ремонт під’їздів, дитячих та спортивних майданчиків. Будуть виконані роботи по ремонту, заміні окремих ділянок внутрішньо-будинкових мереж водогону, каналізації, електропостачання, запірної арматури.

За рахунок видатків міського бюджету у 2016 році планується провести роботи з ремонту об’єктів благоустрою. Серед іншого – ремонт асфальтового покриття доріг на суму в 1 млн. 925 тис. грн. та ще 75 тис. грн. на встановлення дорожніх знаків та нанесення розмітки. На сьогодні вже розпочаті і частково виконані роботи по вулицям Тараса Шевченка, Героїв Майдану, Карпова, Першогвардійській і площі Волі. На черзі інші вулиці міста.

Також серед переліку робіт у комунальних служб є ремонт і реконструкція системи вуличного освітлення, грейдування доріг із грунтовим покриттям, ремонт та очистка громадських колодязів питної води.

Міський голова Олександр Бакликов відзначив, що у нас досить великий комплекс робіт по підготовці до осінньо-зимового періоду. Минула зима була теплою, без сильних морозів, але не потрібно розслаблятися, адже наступна зима може бути зовсім іншою, тому готуватися до неї потрібно на належному рівні. Загалом, дуже важливо щоб ми увійшли в зиму готовими, тим більше що ми не знаємо якою вона буде. Всі заплановані заходи повинні бути чітко виконані, – зазначив очільник міста.

Під час засідання виконкомом розглянуто також інформацію про підготовку підприємств харчової промисловості, торгівлі, ресторанного господарства та ринку до роботи у весняно –  літній період, а також прийняті рішення щодо інших питань порядку денного. Серед яких; питання щодо звільнення від оплати за харчування дітей в навчальних закладах міста, про коригування тарифів на послуги з централізованого теплопостачання комунального підприємства  «Лебединтеплоенерго», про облік громадян, які потребують покращення житлових умов, про схвалення проекту Комплексної міської програми «Правопорядок на 2016-2020 роки», інші питання.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *