Родинне джерело

В травневі дні, наповнені численними святковими подіями, вся країна зустрічає свята, важливість яких важко переоцінити, свята весни і тепла, ніжності і любові, турботи і піклування, відданості серця і материнської любові – свята матері і сім’ї.

З нагоди цих прекрасних, визначних подій  міський відділ культури і туризму (начальник – Ірина Саєнко), за підтримки Лебединської міської ради (міський голова Олександр Бакликов), традиційно проводить популярний в нашому Лебедині, щорічний міський фестиваль сімейної творчості «Родинне джерело», в якому найкращі талановиті родини нашого міста презентували численним глядачам, присутнім в гостинній , по – особливому затишній концертній залі МЦКД (м-н «Черемушки»), свою творчість і майстерність у двох номінаціях: декоративно – ужиткове мистецтво і  сценічна майстерність.

Цього святкового дня подивитися на фестивалі сімейної творчості «Родинне джерело» було на що! Дивовижні вироби виставки декоративно – ужиткового мистецтва, створені майстерними руками всієї родини, які, безсумнівно, варті експозицій в найкращих музеях України, професійні виступи самодіяльних артистів, які із затишних стін родинних осель вийшли на велику сцену і яскраво, гармонічно на ній виглядали, стали яскравими дарунками глядачам. Фестиваль представив такі творчі родини: Карпенко, Сосноковських, Леоненко, Савченко, Скиби, Ніколенко, Авраменко, Пелюхових-Савенко, Орел-Зінченко, Щербань, Парієнко, Дєгтярь, Капран, Бендюг-Червяк, Набок, Баженових, Кірєєвих, Брисенко, Попельнух, Пащенко, Саєнко – Кравченко, кожна з яких, звичайно, різні, але всіх їх об’єднує дружба, взаємоповага, любов, творчість, працелюбство, родинний затишок, що і включає в себе всерушійне, головне поняття Родина.

4039 4038

Всі презентації і виступи всіх без винятку родин були надзвичайно яскравими. Варто з великою вдячністю відмітити всіх учасників фестивалю «Родинне джерело», але по-родинному тепло, по-домашньому затишно, по-особливому патріотично презентували на святі свої таланти у двох номінаціях представники родини Орел-Зінченко. Ольга Геннадіївна –мама, донька – Людмила і онук Олександр, родина переселенців з міста Кіровська (Луганська обл.), які вже два роки проживають в нашому місті. Ця сім’я своїми показами, як на виставці, так і на сцені, довела, що наша рідна земля ніколи не збідніє талановитими, творчими людьми, які незважаючи на всі біди і негаразди продовжують жити, любити, творити!

  Завершився щорічний міський фестиваль сімейної творчості «Родинне джерело» ніжними, ліричними, добре відомими широкому загалу, піснями про сім’ю, родину, Україну, традиційними відзнаками і нагородами. Завершилося свято з вірою в те, що не стане воно останнім, що в наступні фестивалі ми радо будемо зустрічати нові талановиті родини нашого міста, адже кожна родина нашого Лебедина, без сумнівів, талановита!

4040

4041

Відділ культури і туризму

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *