Завершилися Всеукраїнські учнівські олімпіади 2015-2016 навчального року. Підводимо підсумки

Загальновідомий факт, що кожна дитина по-своєму неповторна. Вона приходить у цей світ, щоб творити своє життя, знайти себе: хтось здібний до музики, образотворчого мистецтва, художньої праці, хтось – до математики, хтось пише вірші, оповідання. Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, інтелектуальна еліта, а тому перед кожним педагогічним колективом стоїть завдання, спрямоване на забезпечення формування інтелектуального потенціалу нації шляхом створення оптимальних умов для всебічно обдарованої молоді.

Робота з обдарованими дітьми вимагає належної змістової наповненості занять, зорієнтованості на новизну інформації та різноманітні види пошукової аналітичної, розвиваючої, творчої діяльності. Вона під силу висококваліфікованим, небайдужим до свого предмета вчителям.

Відповідно до протоколів засідання журі, наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 03.03.2016   № 119-ОД «Про підсумки ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2015-2016 навчальному році» переможцями  III етапу олімпіад від команди міста визначено 13 учнів:

  • Шабалдас Надію  – за зайняте  I місце з екології  (учениця 11 класу ЗОШ № 5. Учитель В.М.Склярова)
  • Снагощенко Ольгу – за зайняте I місце з історії (учениця ЗОШ № 3. Учитель О.М.Шиян)
  • Ліщину Вадима – за зайняте II місце з біології (учень 9 класу СШ № 7. Учитель Л.М.Судніцина)
  • Курлейко Оксану – за зайняте II місце з правознавства (учениця 10 класу ЗОШ № 3. Учитель О.М.Шиян)
  • Тучу Олексія – за зайняте II   місце з історії (учень ЗОШ № 1. Учитель І.М.Тимошенко
  • Соловей Альбіну – за зайняте III місце з біології (учениця 8 класу СШ № 7. Учитель Л.М.Судніцина)
  • Андреєва Сергія –  за зайняте III місце з географії   (Учень 8 класу ЗОШ № 5. Учитель В.М.Кобзиста)
  • Петренко Валерію – за зайняте III місце з російської мови та літератури  (учениця 9 класу ЗОШ № 5. Учитель Я.В.Машин)
  • Юркова Костянтина – за зайняте III місце з хімії (учень ЗОШ № 1. Учитель Т.В.Хижняк)
  • Даниленко Лілію  – за зайняте III місце з англійської мови (учениця 9 класу СШ № 7. Учитель Л.М.Коваленко)
  • Полякова Саміра – за зайняте III місце з математики   (Учень 9 класу ЗОШ № 6. Учитель А.Б.Кудлай)
  • Петренко Ірину – за зайняте III місце з трудового навчання (учениця 9 класу СШ № 7. Учитель О.М.Івахнова)
  • Удовиченко Дарину – за зайняте III місце з української мови та літератури (учениця 9 класу ЗОШ № 1. Учителі: О.В.Зазеко, В.О.Марченко)

Позитивним є те, що у цьому році вперше за останні роки  учні вибороли призове місце з англійської мови, зайняли два перших (екологія, історія), три других (біологія, історія, правознавство) місця.  Є  учні, результати яких увійшли до п’ятірки (6 учнів: 2 учні зайняли 4 місця, 4 учні – 5 місця)

3661

В обласному (III) етапі олімпіад взяли участь 29 учнів 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів з 16 навчальних предметів (біологія, іноземні мови, інформатика, інформаційні технології, українська мова та література, математика, географія, економіка, фізика, хімія, історія, екологія, російська мова та література, трудове навчання, правознавство).

Кожен навчальний заклад забезпечив учасників III етапу. Призові місця здобули учні ЗОШ №№ 1, 3, 5, 6, СШ № 7.

У IV етапі олімпіади з екології, який проводився у м. Вінниця, виступала Надія Шабалдас (учениця ЗОШ № 5). Результат участі учениці – 8 місце із 72 учасників.

3662

Результативність участі учнів загальноосвітніх навчальних закладів районів (міст) області у III етапі олімпіад представлена у таблиці,  діаграмі та презентації.

Приємно, що команда міста у 2015-2016 навчальному році здійснила справжній прорив, зайнявши 7 місце в обласному рейтингу.

Завершився IV етап олімпіад. Підсумовуючи, варто зазначити, що освіту Лебедина було гідно представлено на рівні області. Тож, бажаємо колективам закладів не зупинятися на досягнутому. Успіхів, звершень та нових перемог!

Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *