До Світлого Воскресіння – добрі справи!

Саме так називається акція, започаткована громадською організацією інвалідів м. Лебедина.  В рамках акції  її  активісти разом зі членами клубу «Надвечір’я» та начальником управління праці та соціального  захисту виконкому Лебединської міської  ради Наталією Вєчкановою  днями завітали  до Лебединської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, де навчаються і виховуються діти з вадами слуху. Гостей привітно зустрів  директор закладу Анатолій Удод. Спілкування почалось з екскурсії по школі. Гості побачили  чисті  коридори,  просторі рекреації, медпункт, естетично зі смаком оформлену їдальню, оснащені всім необхідним  ошатні класні кімнати,  комп’ютерні класи, кабінети індивідуальної  корекційної роботи, затишні спальні , охайні санвузли з душовими кабінами, тренажерний і спортивний зали, кабінет ритміки, музей історії школи, тощо. Відгуки були щирими  і захопленими. В ході екскурсії до присутніх приєднався міський голова Олександр Бакликов.

Свято зустрічі продовжилося  у великій світлій актовій залі. До присутніх звернувся мер міста. Олександр Миколайович підкреслив суспільну важливість проведення таких заходів і запевнив  громадську організацію інвалідів міста і школу-інтернат у своїй підтримці, зазначивши, що такі навчальні заклади і в умовах змін та оптимізації освітянської мережі мусять існувати і розвиватися. До речі , він згадав своє дитинство, що проходило неподалік школи-інтернату , спілкування з нечуючими ровесниками і  навіть продемонстрував деякі знання  жестової мови.

3653 3654

3652

Наталія Михайлівна  привітала учасників зустрічі від управління праці і соцзахисту.

Виступи гостей чергувалися з виступами учасників шкільної художньої самодіяльності. Теплі слова лунали з вуст  очільниці  громадської організації Валентини  Володимирівни Литвиненко, її заступниці Валентини  Григорівни Савчук, голови ревізійної комісії Тетяни  Миколаївни Чуйко,  Раїси Володимирівни Таран,  що стояла  біля витоків  створення організації і була її першим головою, старости клубу «Надвечір’я» Любові  Данилівни Саєнко, знаної в місті  ветерана педагогічної праці Світлани Георгіївни  Підвезько, чий батько довго і плідно  працював у школі-інтернаті вчителем фізкультури. Свої вірші прочитала Валентина Кривенчук.

На виступи  учнів гості  реагували  захоплено і розчулено. Особливо  сподобалась  пісня у жестовому виконанні «Україна – це ми!», з якою виступили  гарно відома присутнім вихователь Наталія Домашенко, що сама є випускницею  нашої школи-інтернату,  та  вихованці Альона Дерев’янко і Богдан Байгунасов. Щирими оплесками вітали танок «Джентельмени» у виконанні  учнів молодших класів, танок «Калина», що його продемонстрували  старшокласники,  пісню «Тільки мама», виконану Ярославом Синицею і Давидом Озеровим та інші номери невеликого, але задушевного концерту. Завершився він  майстерним виступом юної співачки   Маринки Солошенко, шестикласниці ЗОШ № 7.

А ще були подарунки  для школи від  міського голови, управління  праці  і соцзахисту   та гостей. Вони, окрім іншого, піднесли  великий смачний коровай. Саме він із випеченим у школі солодким пирогом став окрасою столу у шкільній їдальні, де захід завершився дружнім чаюванням.

Домовилися, що такі зустрічі стануть традиційними.

 3656

3657

3655 3658

Лебединська спеціальна ЗОШ-інтернат

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *