В місті відзначили 30-і роковини Чорнобильської аварії

26 квітня ц.р. представники  влади, духовенства, ліквідатори та небайдужі городяни взяли участь у поминальних заходах, присвячених 30-й річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Цього року через погодні умови, замість звичного місця біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи 1986 р.», лебединці зібралися у стінах Лебединського художнього музею ім. Б.К. Руднєва, де до учасників мітингу звернувся очільник міста Олександр Бакликов.

Він подякував всім, хто приймав участь в ліквідації наслідків аварії та відзначив роль ліквідаторів, які ціною своїх життів не допустили більших масштабів трагедії. За мужність та гідне виконання службового й громадянського обов’язку, самовіддачу, проявлені під час ліквідації аварії на ЧАЕС та з нагоди 30-ї річниці аварії на електростанції міський голова відзначив присутніх грамотами та подяками. Зокрема, були нагороджені: Сергій Миколайович Половий, Михайло Юхимович Ярошенко, Демид Володимирович Черепанов, Олег Назарович Хоруженко, Олександр Іванович Пустогвард, Сергій Володимирович Чижик та Микола Іванович Герасименко.

3708

3710

Віддав шану героям Чорнобиля також начальник Лебединського відділу поліції Микола Герасименко, який подякував ветеранам правоохоронних органів, що разом з пожежниками, військовими та медиками 30 років тому брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

«Пройшло 30 років, а ще й сьогодні Чорнобиль є раною, що не гоїться», – відзначив горлова громадської організації міста «Союз Чорнобиль» Анатолій Калініченко, відзначивши мужність і героїм ліквідаторів та світлу пам’ять загиблих героїв.

Чорнобиль – нині це слово, що знає весь світ. Це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять цілого покоління, що знайшла відображення у творчості та мистецтві. Таке мистоцтво говорить більш пронизливіше, ніж слова, що показали солісти міського відділу культури та туризму, які підготували для ліквідаторів справжню концертну програму.

По закінченні концерту було оголошено хвилину мовчання за жертвами Чорнобильської катастрофи та запрошено лебединців покласти квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи 1986 р.» на вулиці Сумській.

3715

3716

3718

3720

[layerslider id=”138″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *