Чорнобиль не має минулого часу

Чорнобиль…Одне лише слово і оживають в пам’яті ті дні і події, змішані зі страхом і болем. 30 років цвітом скорботи і суму зацвітають чорнобильські сади. Минають роки, десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно хвилюватиме всіх тих, кого він зачепив своїм крилом.

В бібліотечних закладах міста щорічно проходить низка заходів присвячених аварії на ЧАЕС мета яких: розвивати в дітях потребу будувати, створювати, відроджувати заради України та виховувати почуття сприймання чужого болю як свого, загальнонародного горя – як особистого.

В читальному залі бібліотеки №1з учнями 8 класу ЗОШ№3 пройшла година – реквієм «На Чорнобиль журавлі летіли» присвячена 30-річниці Чорнобильської трагедії. Присутні прослухали бесіду про аварію на Чорнобильській АЕС, ліквідацію її наслідків,переглянули відеофільм, ознайомилися з документальними і художніми творами письменників і журналістів, переглянули таку літературу: «Чорнобильський щоденник», «Біль і тривоги Чорнобиля», «Чорнобиль: дні випробувань», «Тієї вогняної ночі» та ін. На зустріч був запрошений голова спілки ліквідаторів-чорнобильців  Калініченко Анатолій Васильович, який розповів учням про свою участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Діти з цікавістю вислухали розповідь про ті страшні дні далекого 1986року та сьогоднішні будні ліквідаторів. На кінці  зустрічі присутні вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті.

Цикл заходів «Пропусти Чорнобиль крізь серце» для юних користувачів   підготувала і провела міська бібліотека№2:  годину вшанування пам’яті «Мужність і біль Чорнобиля», годину поезії «Рядки болю і пам’яті» , урок патріотичного виховання «Їх мужність зберегла світ», оформлено книжкову виставку «Дзвони Чорнобиля». Мета цих заходів: ніколи не забути уроків трагедії, пам’ятати, що Чорнобиль-це попередження, набат людству.

В бібліотеці№3 було оформлено документальну виставку-фактаж «Чорний біль над білим світом» присвячену 30-річниці Чорнобильської трагедії.

Пам’ять – найцінніше, що є у людей, чиї долі опалені вогнем війни та попелом Чорнобиля. Поки у нас є сили ми повинні робити все, щоб вона жила в серцях наступних поколінь.

 3669

3671

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *