Перший крок у науку

Нещодавно, в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, учні загальноосвітніх, вихованці позашкільних навчальних закладів області взяли участь у науково-практичній конференції «Перший крок у науку».

Відповідно до наказу департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації для слухачів відділень історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю, хімії та біології, екології та аграрних наук, мовознавства, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, математики, фізики та комп’ютерних наук, згідно з планом заходу було проведено засідання у форматі конференції, під час якого юні дослідники захищали свої пошуково-дослідницькі, експериментальні роботи. Оцінювали виступи учнів члени журі – науковці вищих навчальних закладів м. Суми, викладачі Обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Честь нашого міста гідно представляли учні загальноосвітніх шкіл: члени міського та шкільних НТУ з математики, англійської мови, української мови. Вдалий захист, вичерпні відповіді на складні запитання журі і учасників конференції – ось складові перемоги юних науковців. А переможцями стали:

  • секція української літератури, І місце – Шестак Катерина з темою доповіді «Мотив самоти у романі І.Я. Франка «Перехресні стежки», учениця 11 класу ЗОШ №5, науковий керівник – Дунай О.В.;
  • секція математики, І місце – Тарасенко Діана, тема «Формула Піка», учениця 9 класу ЗОШ №5, науковий керівник – Каща А.І.;
  • секція англійської мови, ІІ місце – Кукленко Максим з доповіддю «Римський період у історії Великої Британії», учень 8 класу ЗОШ №5, науковий керівник – Коваленко Т.В.;
  • секції англійської мови, ІІІ місце – Сайко Олексій, науково-дослідницька робота «Мовленнєва репрезентація концепту LOVE  на матеріалі біблійних текстів», учень 10 класу ЗОШ №1, науковий керівник Логвиненко Н.М.

3578

Перший крок у науку юними науковцями Лебедина зроблено! Бажаємо їм  захоплюючої подорожі стежинами мудрості, цікавості, перемоги до вершин наукових знань і відкриття!

Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *