Свідоцтво про народження дитини тепер можна отримати у пологовому відділенні

Відтепер, щоб отримати свідоцтво про народження дитини, немає потреби йти до відділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС). Отримати всі необхідні документи можна одразу, у приміщені пологового будинку.

Першими, хто в Лебедині скористався таким нововведенням, були Артем та Маргарита Пістунови. 24 березня 2016 року в пологовому будинку молодим батькам вручено свідоцтво про народження їхнього сина Дмитра, який з’явився на світ 21 березня 2016 року. Привітав подружжя із щасливою подією міський голова Олександр Бакликов та інші почесні гості.

Вітаючи молодих батьків, міський голова побажав їм здоров’я і щасливої долі, хлопчику – зростати розумним, кмітливим на радість батькам, а дорослим – завжди радіти за своїх дітей, а також витримки і терпіння під час виховання. Разом із привітанням, міський голова вручив щасливим батькам весняні квіти та подарунок.

Саме ж Свідоцтво вручила батькам начальник відділу ДРАЦС по м. Лебедину Лебединського міськрайонного управління юстиції Ольга Попільнух, зазначивши, що відтепер усі батьки новонароджених зможуть отримувати такі документи прямо у пологовому будинку. Ця процедура відбувається досить швидко, без особливих клопотів для самих батьків і абсолютно безкоштовно. Звичайно, отримувати свідоцтва можна і у відділі державної реєстрації актів цивільного стану – це вже залежить від бажання самих батьків, – нововведення пов’язані лише з намаганням спростити процедуру  та створити максимальні зручності для лебединців.

Щоб скористатися такою послугою, необхідно лише взяти з собою або принести в пологовий будинок відповідні документи і найголовніше – швидко визначитися з іменем новонародженої дитини, тоді документ буде оформлений протягом 1 дня.

Разом з очильником міста батьків привітала Олена Кірєєва – заступник міського голови та Наталія Вєчканова – начальник управління праці і соціального захисту населення.

3565

3566

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *